Karalábéfõzelék zöld spárgával

2018-06-18

sponsored links

Töltött karalábét akartam fõzni a hétvégén, de Anyu keresztbe húzta a számításaimat, mert töltött kelkáposztát csinált és hozott is belõle. Most egy halom karalábén ülök, úgy érzem magam, mint egy lökött tyúk, aki a kotlik a tojásain és várja a csodát.

Fõzelék már rég volt, zöld spárgát meg még pénteken vettem a piacon, ijedtemben, hogy vége a szezonnak, annyit, mintha soha többet nem teremne már.

Húsmentes Hétfõ kipipálva!

Elõkészítés: 10 perc

Fõzési idõ: 15-20 perc



Hozzávalók (1 fõre, vagyis nekem):

2 közepes karalábé

6-8 szál zöld spárga

2 ek. olaj (repce vagy napraforgó, esetleg olíva)

1 kis fej vöröshagyma

1 kis gerezd fokhagyma



bors

kb. 0,5 dl sûrû zsíros kókusztej (ha kell, önthetünk még hozzá)

1-2 ek. limelé

víz vagy zöldségalaplé

1 csokor petrezselyemzöld

néhány szem mandula durvára vágva

Meghámoztam és kisebb kockákra (kb. 2×2 cm) vágtam a karalábékat. A megpucolt vörös és fokhagymákat finomra aprítottam. Megmostam a petrezselyemzöldet, hagytam száradni.

Egy kisebb fazekat hevíteni kezdtem, beleöntöttem az olajat, rádobtam a vöröshagymát és finomra pároltam. Kicsit sóztam. Beletettem a felkockázott karalábét és a finomra a aprított fokhagymát. Kicsit lepirítottam. Felöntöttem annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepte. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselyem zöld felét finomra vágva. Fedõ alatt, közepes tûzön fõzni kezdtem. Közben lepattintottam a spárgák fás részét és 1 centis darabokra vágtam. Amikor a karalábé majdnem megfõtt, hozzáadtam a zöld spárgát. A kókusztejet a botmixer edényébe tettem, adtam hozzá 1 merõkanál levet, a 2 ek. lime levet és a karalábé 1/3-át. Krémesre turmixoltam és hozzáöntöttem a karalábéhoz, kóstoltam és kicsit még sóztam és borsoztam. Egyet rottyantottam rajta. Belekevertem a maradék  petrezselyemzöldet is.

Tálaláskor megszórtam még egy kevés petrezselyemmel és a durvára vágott mandulával.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: rizsazzunk_blog

Tányérok: Eco-catering




Innen is szemezgethettek





Kapros citromos cukkinifõzelék zöld spárgával



Tavaszi zöldségleves zöldborsóval zöld spárgával újkrumplival



Lazac zöld spárgával



Zöld citrom ? szirupos mandulatorta vaníliás joghurttal




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2018/06/18/kar...

sponsored links

Keres?s