Karal?b? kr?mleves fokhagym?s krutonnal
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
- 35 dkg karal?b?
- 12 dkg krumpli (1 k?zepes)
- 1 cikk fokhagyma
- 1 dl tejsz?n
- 1 ev?kan?l h?zi ?tel?zes?t?
- 1 ev?kan?l vaj
- ecet ?zl?s szerint
- 4 szelet keny?r
- 2 ev?kan?l vaj
- 2 cikk fokhagyma
- kakukkf? vagy oreg?n?
Elk?sz?t?se:
- A karal?b?t megh?mozzuk, ?s apr? kock?ra v?gjuk.
- Egy k?zepes ed?nyben vajon megfuttatjuk az ?p cikk fokhygam?t, r?dobjuk a karal?b?t, megkavagatjuk, majd felntj?k 8 dl v?zzel. S?t, borsot, ?tel?zes?t?t adunk hozz?, ?s puh?ra f?zz?k. Ekkor beledobjuk a kock?ra v?gott krumplit, fel?ntj?k 7 dl v?zzel, ?s egy?tt k?szre f?zz?k, majd ?sszeturmixoljuk.
- A lisztet csom?mentesre kavarjuk a tejsz?nnel, ?s a leveshez adjuk. Amikor felforrt, levessz?k a t?zr?l.
- Egy serpeny?ben 1 ev?kan?lnyi vajat olvasztunk, r?dobjuk a fokhagyn?t, illetve 2 kock?ra v?gott keny?rszeletet. Kavargatva megpir?tjuk, majd a m?sik k?t szelet keny?rrel is ugyan?gy j?runk el.
- A fokahgym?s ropog?s krutonokkal megsz?rjuk a levest, ?gy k?n?ljuk, illetve kakukkf?vel, vagy oreg?n?val d?sz?tj?k.