Karajszeletek kéthagymás sörmártásban

2010-11-19

sponsored links

Ez egy kalaphoz a kabátot történet volt, mindenáron rösztiburgonyát szerettem volna enni, amit fagyasztott formájában az Aldiban szereztem be pár héttel ezelõtt. Ki kellett hozzá találni valamit, ez lett belõle. Nem csalódtunk, sõt. Másnapra isteni sûrû szaftja lett, nyamm :)

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • liszt
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl világos sör
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 evõkanál vaj

A hússzeleteket a fiúk enyhén kiklopfolták (gyermekmunka! törvény bünteti!). Sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam. Rettentõ trendi módon az olívaolajat összeolvasztottam a vajjal egy serpenyõben, majd a hússzeleteket kettesével mindkét oldalukon jól körbekapattam rajta. Utána visszapakoltam az összes húst, felöntöttem a sörrel, rászórtam a félkarikázott hagymát és karikázott fokhagymát, kicsit megsóztam, és egy óra alatt készre pároltam. Ennyi, meg egy bambi. Tehát rösztivel ettük, mindenki nagy megelégedésére.


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s