Kapucíner házilag
sponsored links
Mindig is szerettem az igazi kapucíner szeletet, egyszerre volt omlós, kávés, krémesen lágy tejszínízû, és kesernyés. Szóval izgalmas és mennyei...volt. Régen. Aztán jöttek a nagy cégváltások, desing változás, receptúra váltás, és persze méretcsökkenés, ami után a jól ismert kedvenc már nem volt omlós, sõt, inkább gumiszerû, kevésbé volt kávés, viszont már a marcipán nyomát sem lehetett felfedezni benne, de még a bevonat is hajszálvékonnyá vált. El is maradt, azóta nem vettem, csak ha már nagyon kívántam, és minden egyes alkalommal megfogadtam, hogy soha többé.
Ági, a Konyhán innen, kerten túl blog írója a házigazdája az új SAD fordulónak, aminek a gasztroajándék a témája. Ezen merengtem, kitaláltam sok apróságot, aztán elvetettem, jött másik, majd azt is sutba vágtam. Végül mégiscsak megszületett az ötlet. :)
Kapucíner lett. De nem akartam kockákat, sem szeletet, és szerettem volna egy kis csavart bele. Tehát feltekertem. :D Na jó, kezdjük az elejérõl. :)
Kapucíner csemege
100 g hántolt, darált mandula
100 g porcukor ...