Kapros-túrós tarkedli
sponsored links
Újra a kezembe került a szekrény mélyén elbújt tarkedli sütõ.
Most egy túróval dúsított, és kaporral ízesített változatot sütöttem, és leves után második fogásként kínáltam.
Nem túl édes, nekem még kívánta a porcukrot, de ez természetesen ízlés kérdése. Aki szereti, még lekvárba is mártogathatja ;-)
Hozzávalók kb. 18 db-hoz
*4,5 dl tej
*1 dkg friss élesztõ
*2 púpozott ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*10 dkg áttört túró
*2 nagyobb tojás
*0,5 dl olaj
*2-3 evõkanál apróra vágott kapor
*35 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1-2 evõkanál olvasztott vaj a sütéshez
Az élesztõt a langyos tejbe morzsoljuk, majd 1 evõkanál cukorral megszórva felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felfutott élesztõt, az áttört túrót, az olajat, a tojást és a kaprot. Sûrû tésztát keverünk belõle.
Lefedve legalább 1 órát kelesztjük.
A tarkedli sütõt felforrósítjuk, majd olvasztott vajjal kikenjük a mélyedéseit, ezt minden adag elõtt megismételjük.
1-1 evõkanálnyi tésztát kanalazunk mindegyikbe, és közepestõl mérsékeltebb lángon elõbb az egyik, majd óvatosan megfordítva a másik oldalukat is megsütjük.
A fánkokat porcukorral meghintve, esetleg lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.