Kapros-t?r?s gomb?c

2021-07-17

sponsored links




 
 
 
 
 
 
 
 
A kapor-t?r? p?ros n?lam nagy kedvenc ak?r s?san, ak?r ?desen. Itt most ?pp ut?bbi vari?ci?ban. :) ...?s gomb?cban, amit szint?n nagyon szeretek. Most, hogy icipicit kellemesebb id? van, gondoltam nekil?tok. Egy k?nny? leves ut?n m?sodik fog?sk?nt, de ak?r desszertk?nt is meg?llja a hely?t.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hozz?val?k 4-6 szem?lyre:
A t?szt?hoz:
1 kg burgonya (tiszt?tva)
20 dkg sima liszt
1 toj?s
2 ek. zs?r
1/4 k?v?skan?l s? 

A t?ltel?khez:
35 dkg t?r?
2 ek. tejf?l
1 csokor kapor
3 ek. cukor
1 ek. b?zadara
1 ek. citroml?
f?l citrom reszelt h?ja
 
A forgat?shoz:
zs?r
zsemlemorzsa
 
A t?lal?shoz:
porcukor ?s tejf?l egy kev?s porcukorral ?s citroml?vel kikeverve

  1. A t?ltel?khez a finomra v?gott kaprot a t?bbi hozz?val?val alaposan elvegy?tj?k ?s n?h?ny ?r?t h?t?ben pihentetj?k. 
  2. A t?szt?hoz a burgony?t enyh?n s?s v?zben puh?ra f?zz?k, lesz?rj?k ?s kih?tj?k. 
  3. A burgony?t ?tt?rj?k ?s a t?bbi hozz?val?val egy?tt gyors mozdulatokkal ?ssze?ll?tjuk a t?szt?t. 
  4. Lisztezett deszk?n r?dd? sodorjuk, majd 24 egyforma r?szre osztjuk. A t?sztar?szeket kiss? megg?mb?ly?tj?k, majd k?zzel kerek form?ra lap?tjuk. 
  5. Elosztjuk rajtuk a t?ltel?ket, majd gomb?cokk? form?ljuk. 
  6. Adagonk?nt a forr?sban l?v? v?zbe tessz?k ?s addig f?zz?k, m?g felj?nnek a v?z tetej?re. Picit f?zz?k m?g, majd lecsepegtetj?k ?s a forr? zsemlemorzs?ra szedj?k. ?vatosan, r?zogatva ?tforgatjuk, hogy a morzsa mindenhol bevonja. 
  7. Frissen, porcukorral hintve, ?zes?tett tejf?llel k?n?ljuk.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tipp: ?n a zsemlemorzs?t t?bb r?szletben pir?tom, vagy, ha nem akarok annyiszor nekil?tni, akkor egyszerre f?lk?szre pir?tom, majd k?s?bb adagonk?nt -m?g egy-egy adag gomb?c f?- k?szre pir?tom. ?gy a v?g?re nem kozm?l oda a morzsa. :) 
 

Folytats a blogon ... https://konyhaninnenkertentul.blogspo...

sponsored links

Keres?s