KAPROS CUKKINILEVES, F?TT TOJ?SSAL
sponsored links
A cukkinit nem lehet megunni, mert sokf?lek?ppen felhaszn?lhat?.
A k?vetkez? recept az egyik kedvenc ny?ri leves?nk.
Hozz?val?k:
2 kisebb sal?tacukkini
1 v?r?shagyma
1 duci fokhagymagerezd
s?, bors
alaplemezen vag h?sleveskocka
olaj
kb. 1 dl tejsz?n
4 db toj?s kem?nyre f?zve
1 csokor kapor
A cukkinit nagylyuk? reszel?n lereszelj?k ?s bes?zzuk. K?zben l?bosban kev?s olajon megp?roljuk a finomra v?gott v?r?shagym?t, am?g aranybarna nem lesz.
Ha k?sz kinyomjuk a cukk?nib?l a vizet, r?tessz?k a p?rolt hagym?ra ?s feleresztj?k kb. egy - m?sf?l l. alapl?vel vagy v?zzel,. V?z eset?n egy leveskock?t tehet?nk bele a teltebb z el?r?s?hez.
?r?lt bors mehet bele ?zl?s szerint ?s ha nem lenne esetleg el?g s?s, tegy?nk bele azt is, ?zl?s?nk szerint.
A fokhagym?t finom reszel?n lereszelj?k ?s a leveshez adjuk.
P?r percig f?zz?k, ut?na bot mixerrel sim?ra dolgozzuk. A kapor level?t apr?ra v?gjuk ?s hozz?adjuk a leveshez. Visszatessz?k a t?zhelyre egyet forralunk rajta ?s m?r k?sz is.
Tejsz?nnel ?zes?tj?k ?s a menetk?zben megf?tt ?s a h?j?t?l megtiszt?tott toj?st cikkekre v?gva a levesbe helyezz?k ?s j? ?tv?ggyal elfogyasztjuk.