Kapros cukkini kocka
sponsored links
Sok cukkinit kaptam ajándékba, és épp törtem a fejem, mit fõzzek még belõle a megszokottakon kívül, amikor Marisznál megláttam ezt a receptet. Szeretem a zöldséges süteményeket: céklával, sütõtökkel gyakran készítek édes pitét, egyebet. Ez a sós cukkinis ötlet nagyon megtetszett nekem, másnap ki is próbáltam. Sikert aratott, finom és laktató.
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
35 dkg reszelt cukkini
1 fej vöröshagyma apróra vágva
20 dkg bacon kis kockákra aprítva
1 bögre reszelt sajt (cheddar, trappista, stb)
60 ml olaj
2 evõkanál aprított kapor
A sütõt 170 fokra elõmelegítem, a 25x35 cm-es tepsimet kivajazom.
Hámozom - ha színesebb végeredményt akarsz, nem muszáj hámozni, sütés közben úgyis puhul a héja -, és lereszelem a cukkinit.
Egy tálban felverem villával a tojásokat, beleszitálom a sütõporral kevert lisztet, hozzáadom a reszelt cukkinit, hagymát, bacont, reszelt sajtot, olajat és a kaprot.
Alaposan összekeverem a hozzávalókat. Picit folyós massza lesz, de ennek ilyennek kell lennie.
Átkanalazom a kivajazott tepsibe, és nagyjából 30 perc alatt 170 fokon készre sütöm. Hústûvel ellenõrzöm, mikor jó.
Amikor kissé kihûl, kockákra vágva tálalom.