Kanadai almás süti juharsziruppal

2010-10-27

sponsored links

Azon túl, hogy finom, még egészségesnek is tûnik, ugyanis no cukor, viszont tk. liszt és zabpehely, no meg sok alma. Azért összképrontás végett én vaníliafagyival ajánlom :)

Hozzávalók:

  • 15 + 5 dkg vaj
  • 10 dkg juharszirup
  • 3 tojás
  • 5 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 1 teáskanál sütõpor
  • csipet só
  • 12 dkg zabpehely (apróbb szemû)
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 3 evõkanál fehérbor
  • 65 dkg alma (pucolva)

A vörösáfonyát leöntöttem a borral, mikróban 25 másodpercig melegítetem, félretettem. A 15 dekányi vajat a mikróba dobtam úgy 15 másodpercre, hogy jó puha legyen, de ne folyjon. Ezt aztán áttettem az aprítógépbe, hozzámértem a juharszirupot, beleütöttem a tojásokat, kissé összekevertettem. Hozzáadtam a lisztet, sót, sütõport, megint kevertettem, a végén kézzel belekevertem a zabpelyhet. Kivajaztam a piteformát, rétesliszttel liszteztem, és a tészta 2/3-át belenyomkodtam.

Megtisztítottam és nagyobb kockákra vágtam az almát, a tészta tetejére halmoztam, majd megszórtam a leszûrt vörösáfonyával (a visszamaradt édes bort felhörpintettem :). A maradék tésztát rácsípkedtem az almakupacra, majd az 5 deka vajat is, és 180 fokos sütõbe toltam. 50 perc alatt sült készre.

A 2010 októberi Blikk Nõk Konyhából


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s