Kakukkfüves fokhagymakrémleves
sponsored links
Mindig is izgatta a fantáziámat a fokhagymakrémleves. Most végre megfõztem - nem utoljára.
A fokhagymát egyébként nem fontos sütõben sütni, hanem vékonyra szelve, kevés olívaolajon, serpenyõben sütve is éppen olyan jól mûködhet, csak nagyon oda kell figyelni, nehogy megégjen, és ezáltal keserûvé váljon. Pirítós kenyér helyett krutonnal is tálalhatjuk.
Hozzávalók 1 liter leveshez, 3-4 személyre:
Leveshez:
1 közepes fej vöröshagyma
6 fej fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 fej fokhagyma
1,5 dl tejszín
5 dl zöldségleves alaplé
3,5 dl víz (vagy 8,5 dl víz + 1 zöldségleveskocka) ...
3,5 dl víz (vagy 8,5 dl víz + 1 zöldségleveskocka) ...