Kakaós-pudingos szelet

2010-05-23

sponsored links

Hozzávalók tésztához: 3db tojás, 15 evõkanál cukor, 15 evõkanál liszt, 1 kávés kanál sütõpor, 1dl olaj, 2dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávés kanál porcukor, barack befõtt, kókusz vagy mandula reszelék; krémhez: 2db tojás sárgája, 4 evõkanál cukor, 12dkg vaj, 1 evõkanál kakaó por, 1 csomag puncs ízû puding por, 3dl tej.

Elkészítése: a tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a fehérjékbõl pedig kevés porcukorral habot verünk és egy kis idõre a hûtõbe tesszük. A habosra kevert tojás sárgákhoz hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a sütõporos lisztet és lassan hozzáforgatjuk a tojás fehérjébõl készült habot.
Sütõpapírral bélelt tepsibe töltjük, a tetejére vékonyra szeletelt sárga barackot szórunk és 180 fokos elõmelegített sütõben sütjük.
Közben a krémhez a hozzávalókat vízgõz fölött egy tálban addig keverjük, míg sûrû masszát kapunk, majd hagyjuk kihûlni.
A megsült-kihûlt tésztát félbe vágjuk, a krém felével összeragasztjuk, majd a krém megmaradt részét a tetejére kenjük. Tetejét kókusz vagy mandula reszelékkel megszórva tálaljuk.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s