Kakaós-marcipános márványkorongok

2010-12-13

sponsored links


Végre volt egy kis idõm a konyhában sürögni, és hát ugye a karácsony is a nyakunkon van! Nem tudom miért, de elkapott a keksz sütési láz, annyi jópofa receptet találtam. Ez itt végtelenül egyszerû, a Süssünk együtt gyerekek címû könyvben találtam, óvodásoknak ajánlják az elkészítését :DD, persze szigorúan csak anyukával. Egy csöppet ugyan már idõsebb vagyok, de ez a marcipános keksz elsõre megfogott :)


Épphogy elkészült már rögtön volt érdeklõdõ! Alig bírtam elhessegetni, nehogy megegye nekem még a fotózás elõtt! ;)


Itt még "meztelenül". Határozottan jót tett neki, hogy megöntöztem egy kis csokival.


Hozzávalók: ( gáztepsihez)

7,5 dkg nyers marcipán (a Lidlben most 399Ft-ért van, puha, könnyen felhasználható, 200g)
17,5 dkg puha margarin
8dkg átszitált porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
25dkg liszt
3-4 ek. kakaópor, cukrozatlan
5dkg Dr. Oetker Prémium ét tortabevonó


Elkészítés:

A marcipánt és a vajat konyhai robotgép segítségével keverjük krémesre.
A kakaó kivételével adjuk hozzá a többi alapanyagot, a lisztet részletekben.
Keverjük sima tésztává. Osszuk ketté, az egyikhez adjuk hozzá a kakaóport, majd a két tésztát gyúrjuk össze úgy, hogy márványos erezetet adjon.
Osszuk 3 részre a tésztát, sodorjunk belõle 3 cm átmérõjû rudakat. Egyesével csavarjuk folpackba, majd 30-45 percre rakjuk õket a mélyhûtõbe. (Így könnyen és szépen szelhetõ lesz.)
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, a rudakból vágjunk fél centis szeleteket, majd helyezzük sütõpapírral bélelt gáztepsibe. 13-15 perc alatt süssük készre õket.
Ha kissé kihûltek a korongok rakjuk õket szorosan egymás mellé. Melegítsük fel a csokit, vágjunk kis átmérõjû lyukat a zacsin és oda-vissza cikázva folyassuk rá a kekszekre.


Sütis dobozban eláll egy darabig, próbáltam belõle visszatartani, de 3 nap alatt elfogyott, pedig volt másik is :)

Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/12/kaka...

sponsored links

Keres?s