Kakaós- fehércsokis- marcipános keksz
sponsored links
Hozzávalók:
- 30 dkg. liszt
- 2 púpozott ek. kakaó
- 10. dkg. cukor
- 20 dkg. puha marcipán
- 10 dkg. puha vaj
- kb. 1 dl. joghurt
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 2 csapott tk. sütõpor
- 10 dkg. fehércsoki chips.
Elkészítés:
A sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet, marcipánt, vajat, joghurtot, a tojást és a tojássárgát késes robotgépben gyorsan összedolgozzuk, gyorsan összeáll a tészta. Fontos, hogy a marcipán puha legyen.
A végén belekeverjük a fehér csokilencsét is.
Kanállal gombócokat formázunk, a kézzel kicsit lelapítjuk, sütõpapíros tepsire rakosgatjuk.
Elõmelegített 170 C fokos sütõben kb. 10-12 perc alatt megsülnek, attól függ mekkora kekszeket készítünk.
A sütõpapíron hagyjuk õket hûlni, majd átpakoljuk õket egy rácsra és teljesen kihûtjük.