Kakaós csiga, kelt tésztából
sponsored links
Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztõ
6 dkg cukor
2,5 deci langyos tej
6 dkg puha zsír , vagy vaj
2 db egész tojás
1 teáskanál só
Töltelékként, kakaóport cukorral ízlés szerint összekeverek.
. . . DE rendes igazi kakaóport nem granulátumot!
Továbbá : 1 db tojás felverve villával a kinyújtott tészta megkenéséhez.
Elkészítése :
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Én , a kenyérgépbe pakolom a hozzávalókat és a dagasztó programját használom.
Hagyományos úton, a tejben felfuttatom az élesztõt és hozzáadom a többi hozzávalókhoz.
Tésztát dagasztok kézzel, akkor jó ha elválik a kezemtõl és a tál falától a tészta.
Amikor jó hólyagos a tésztám , cipó alakúra formálom.
Egy mély tálba vagy kelesztõ tálba rakom a tésztát és letakarom.
Meleg helyen duplájára kelesztem kb 30-40 perc.
Amikor megkelt a tésztám , három egyenlõ részre osztom és kb egy A 4 lap méretre nyújtom ki.
Egy tojást felverek és jól lekenem a tészta tetejét.
Erre szórom rá a kakaós cukrot és szorosan feltekerem, majd ujjnyi vastagra felszeletelem.
Szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakom kissé távolabb egymástól, mert sülés közben nõni fog a térfogatuk.
Elõmelegített sütõben kb 20 perc alatt 200-225 fokon, gáz 3-4 , készre sütöm.
Végül porcukorral bõven beszórom és máris tálalható egy pohár finom tejjel.