Kakaós-chilis rablóhús sajtkrémmel töltött burgonyával

2010-09-24

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a receptet megint két helyrõl ollóztam össze: a rablóhús ötlete lúdanyó receptjébõl származik, a köretet hozzá pedig sajtkukac ihlette, csak egy kicsit változtattam mindkettõn.
Na ez az, ami tökéletesen nekem van kitalálva: fûszerezzünk húst kakaóval, aztán vagy fintor, vagy boldogság, itt utóbbi. Furcsa elsõ ránézésre, de valahogy mégsem idegen ízvilág, bevallom, én ennél még kicsivel extrémebb élményre is számítottam. Ettõl függetlenül különleges persze, de pont azon a határvonalon mozog, hogy egyszeri élmény legyen-e, vagy pedig bármikor örömmel felfalnám. Az a fajta étel, aminél eleinte gondolkodva forgatjuk a falatot a szánkban, de egy perc múlva úgy csúszik befelé, akár egy jó nyári grillhús.
A sajtkrémes krumpli pedig olyan tökély, hogy magában is bármikor, bármennyit, még hidegen a hûtõbõl kilopva is isteni volt. :)


Két személyre + esti nassolásra:

Hús:

  • 1/2 kg csirkemellfilé nagyobb kockákra vágva
  • 2 nagy fej hagyma

Pác:

  • 1 tk keserû kakaópor
  • 2 tk õrölt chili
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1/2 tk majoranna
  • 2 babérlevél
  • só, bors
  • 6 ek olaj

Köret:

  • 4 szem közepes burgonya
  • 10 dkg tömlõs natúr krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • (az eredeti receptben újhagyma is van, akkor épp nem kaptam)

 

1. A pác hozzávalóit összekeverem a só kivételével, majd beleforgatom a húskockákat, és hûtõben legalább egy órán át pácolom, de egy éjszaka még jobb.

2. A burgonyákat egészben forró sütõbe dugom és puhára sütöm, csak így egyszerûen minden nélkül, majd kiveszem és állni hagyom kicsit. 30-40 perc alatt készül el, egy késsel böködjük meg idõnként, ha könnyû beleszúrni a közepéig, akkor van kész.

3. A hagymákból nagyobb darabokat próbálok összeügyeskedni, a húshoz hasonló méretben, de csak egy-egy réteg legyen mind, lassan sül át. Vízbe áztatott bambusznyársra húzogatom felváltva a pácból kivett, sózott húskockákat és a hagymákat, amiket szintén lehet sózni kicsit.

4. 200 fokos sütõbe tolom a nyársakat, amit egy alufóliával bélelt tepsire rendeztem. Idõnként átkenegetem a megmaradt páccal, forgatom is néhányszor, kb. 20 perc alatt készre sül.

5. Mindeközben a burgonyákat félbevágom, a belsejüket kikaparom (0,5 cm-es perem maradjon), aminek a felét összekeverem a sajtkrémmel, a fokhagymával, sóval és borssal, majd visszatöltöm a burgonyafelekbe.

6. Ha kész a hús - vagy ha elég nagy a sütõ, akkor egyszerre is lehet õket sütni -, akkor beteszem 200 fokra a sajtos burgonyákat is és pirulásig sütöm õket.

 


 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/24/kakaos_chil...

sponsored links

Keres?s