Kakaókrémes pite -paleo
sponsored links
Vasárnapi sütinek készítettem, az alapot még szombaton elkészítettem, elõsütöttem, így vasárnap már csak a tölteléket kellett bekeverni és készre sütni. Nagyon finom lett, a pite tészta picit ropogós lett, nekem pont ez tetszett benne, ropogós tészta, krémes töltelék.
Az alaphoz:
10 dkg darált mandula
12 dkg nyílgyökérpor
2 ek. kakaópor
1/2 tk. sütõpor (gluténmentes)
1 ek.erithrytol
pici só
3 ek. kókusz olaj
1 tojás
+2-3 ek kókusztej, hogy összeálljon a tészta
A töltelékhez:
10 dkg erithrytol (ízlés szerint)
2,5 dkg kakaópor
3 tojás
1 vaníliarúd belseje
pici só
4 dl sûrû kókusztej
2 ek. tápióka keményítõ
+ a tálaláshoz kókuszkrém v. kókusztejszín v. mandula tejszín
A tészta hozzávalóit öszegyúrtam, a tejet csak a végén adtam hozzá kanalanként, attól függ, mennyire áll össze a tészta. A legegyszerûbb sütõpapíron nyújtani, majd ezzel együtt a piteformába tenni és megsütni. Én csak kinyújtottam, majd a kikent formába tettem, picit szétszakadt, de az ujjaimmal összenyomkodtam. Nekem csak nagy piteformám volt, így kevés lett a krém, ez egy közepes formában magasabb lesz. Villával megszurkáltam, majd 180 fokos sütõben 12 percig elõsütöttem, majd hagytam kihûlni picit, vagyis én elõzõ nap sütöttem meg. A krém hozzávalóit turmixgéppel simára kevertem, lehet botmixerrel is vagy habverõvel, az a lényeg, hogy csomómentes legyen. Beleöntöttem az elõsütött tésztába, visszatoltam a 180 fokos sütõbe és 25-30 percig sütöttem. Akkor jó, ha megmozgatva már nem folyékony, de még picit remegõs. Hûlés közben szilárdul még, nem kell túlsütni. Akár magában, akár felvert kókuszkrémmel vagy kókusztejszínnel is finom, a maradék pedig másnap is finom volt.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)