Kaka?s ?s di?s-lekv?ros falatk?k
sponsored links
Egyszer?, oml?s, 4-5 hozz?val?s nagyon finom mascarpon?s t?szta, amely sokf?le t?ltel?kkel k?sz?thet? - n?lam most kaka?s ?s di?s-s?rgabarack lekv?ros. Kedvenc?nk lett! Az eg?sz csal?dnak nagyon ?zlett - a k?t kisfiamnak k?l?n?sen, f?leg a kaka?s.
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
kb. 26-28 darabhoz
40 dkg finomliszt
1 csipet s?
5-6 ev?kan?l krist?lycukor (?zl?st?l f?gg?en)
18 dkg puha vaj
25 dkg mascarpone
A kaka?s t?ltel?khez:
kb. 1,5 dkg olvasztott vaj
1 p?pos ev?kan?l cukrozatlan kaka?por
3 ev?kan?l barna cukor (vagy krist?lycukor)
A di?s-lekv?ros t?ltel?khez:
2 ev?kan?l s?rgabarack lekv?r
2 ev?kan?l dar?lt di?
2 ev?kan?l krist?lycukor
f?l citrom reszelt h?ja (kezeletlen vagy bio)
+ a tetej?re kis porcukor
A S?TEM?NYES K?NYVEM megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A lisztet ?sszekeverj?k a s?val, cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, hozz?adjuk a mascarpon?t ?s ?sszegy?rjuk a t?szt?t. J? l?gynak kell lennie (ha nem el?g l?gy, adjunk m?g hozz? pici vajat). F?li?ba csomagoljuk ?s betessz?k a h?t?be 1 ?r?ra.
- A h?t?ben pihentet?s ut?n a t?szt?t kett? osztjuk, enyh?n lisztezett fel?leten kiny?jtjuk az egyiket kb. 4 mm vastag t?glalap alak?ra, megkenj?k az olvasztott vajjal, meghintj?k a kaka?por-cukor kever?k?vel, feltekerj?k szorosan ?s egy ?les k?ssel kb. 2,5 cm sz?lesre szeletelj?k.
- A m?sik t?sztagomb?cot is kiny?jtjuk 4 mm vastag t?glalap alak?ra, megkenj?k a lekv?rral, megsz?rjuk a cukor, dar?lt di? ?s reszelt citromh?j kever?k?vel, majd szorosan feltekerj?k. Kb. 2,5 cm sz?lesre szeletelj?k.
- A szeleteket tepsire sorakoztatjuk ?s el?meleg?tett 160 fokos l?gkever?ses s?t?ben kb. 22-23 percig s?tj?k. A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet, de mindenk?pp maradjon vil?gos a t?szta! Amikor m?g puha, vegy?k ki a s?t?b?l - mire kih?l, kell?en megszil?rdul. NE S?SS?K T?L, MERT AKKOR SZ?RAZ ?S KEM?NY LESZ!!!
- Ha kih?lt, porcukorral meghintj?k a tetej?t.
J? ?tv?gyat!