Kaka?s-mazsol?s kugl?f kov?sszal

2020-04-18

sponsored links


A kugl?fs?t?s egy ?jabb hat?rozott l?p?s a nagymam?v? v?l?s ?tj?n. B?r rem?lem, van m?g p?r ?vem addig, m?g a legszebb karriertervem beteljes?l, gyakorolni az?rt szabad, ugye?

A kov?sz-fakult?ci?sok figyeljenek er?sen, ez a recept az egyik legjobb m?dja annak, hogyan l?pj?nk ki biztons?ggal a keny?r-pizza z?n?b?l? Garant?lt a siker, ?s b?r a macera-szint nem kifejezetten alacsony, minden perce meg?ri, f?leg, hogy a dolgos h?tk?znapokba is beilleszthet? a lenti m?dszerrel. Na j?, p?ntekekbe...
A recept alapj??rt nagy k?sz?net a Vadkov?szsulinak!

Hozz?val?k az el?t?szt?hoz:

2 ek kov?sz
2 dl langyos tej
20 dkg liszt (n?lam most sima keny?rliszt, de volt m?r nagyi titka is)

A hozz?val?kat a reggeli ?r?kban egy t?lban ?sszekeverem, ?s minimum 8 ?r?n ?t hagyom, hadd fej?djenek a bubor?kok.
A mazsol?t is reggel ?rdemes kis rumba vagy sim?n v?zbe ?ztatni, hogy bevet?skor m?r fincsi kerek szemek v?rjanak.


D?lut?n fogom a sz?p bubor?kos el?t?szt?t, ?s hozz?adok:
40 dkg lisztet
1 dl meleg tejet
2 toj?st
15 dkg n?dcukrot
csipet s?t
1 van?li?s cukrot vagy 1 ek van?liaesszenci?t ?s j?l kidagasztom a t?szt?t.
Ha a t?szta m?r ?ssze?llt, 3-4 adagban hozz?adok m?g 10 dkg puha vajat.

A t?szt?t kett?veszem, az egyik adagba belegy?rom a mazsol?t ?s egy-k?t ev?kan?l lisztet.
A m?sik fel?hez 3 ek kaka?port adok. Min?l jobb min?s?g? a kaka?por, ann?l finomabb lesz a t?szta. N?lam most szuper Palotai Csokol?d? kolumbiai kaka?pora volt k?szleten a Csokiszegnek k?sz?nhet?en, de a 20-22% kaka?vaj tartalom, no cukor nem hazudik, haszn?lj?tok b?tran, amit el?rtek most az ?ns?ges(ebb) id?kben, csak a Nesquiket ne :)

Inennt?l a k?t bucit k?l?n dajk?lom, ?s hogy ne unatkozzanak (?s ?n se), f?l?r?nk?nt meghajtogatom a t?szt?t, ?sszesen 3 alkalommal.

Az utols? f?l?r?s pihentet?s ut?n j?het a ny?jt?s. M?g nem nek?nk, a t?szt?nak.
Mindk?t t?sztar?szt b? ujjnyi vastag t?glalapp? ny?jtom, igyekszem hasonl? form?t adni nekik.

Ha megvan, alulra a sim?t, f?l? a kaka?sat helyezem, ?s szorosan feltekerem hosszanti oldal?n?l.
Ha megvan, akkor elkezdem csavargatni, mint a nedves t?r?lk?z?t. Ha m?r megvan a j?l megtekeredett k?gy?form?nk, egy kivajazott kugl?fform?ba hajtom, ?s j?l letakarva vagy nejlonba pakolva egy ?jszak?ra beteszem a h?t?be.


J?het a meg?rdemelt laz?t?s, pihen? nekem is, ak?r egy poh?rka roz?fr?ccsel a teraszon :)
Reggel azt?n ahogy kipattanok az ?gyb?l, kiveszem a h?v?sre tett kugl?fot, ?rvendezek, milyen sz?pen megkelt, ?s el?meleg?tem a s?t?t 180 fokra.

Ha 20 perc-f?l ?ra letelt, beteszem a meleg s?t?be a m?r ?ledez? t?szt?t, ?s 50-55 percig s?t?m, 20-25 perc ut?n ?rdemes takarni a tetej?t. Az utols? 5 percre levehet? a takar?s, ?s nincs m?s h?tra, csak edzeni a t?relm?nket.
A s?t?b?l kiv?ve 20 percet a form?ban, majd kb f?l?r?t a form?b?l kiv?ve, r?csra helyezve h?lni hagyom a k?sz kugl?fot.
Mindek?zben kik?rdezhetem a csal?dtagokat a m?zr?l. ?n maximum a porcukor-sz?r?st javaslom, az olyan nagymam?s, de nem eretneks?g pucin fogyasztani, ha m?r v?gk?pp eleg?nk van az ?des ?letb?l, de m?r az is el?fordult, hogy a gyermek a csokim?zra szavazott, ?s nem ?lltam ellen :)


A l?nyeg ?gyis a belbecs: kis tekerg? kaka?hull?mok, nagy ?s puha mazsolaszemek (?rdemse a jumbo mazsol?t v?lasztani!), ?s a semmihez nem hasonl?that? kov?szos, telt ?z:



Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2020/04/ka...

sponsored links

Keres?s