Kaka?s kelt t?szta
sponsored links
Hozz?val?k:
250 g liszt
50 g kaka?por
150 ml langyos tej,( vagy n?v?nyi tej )
3,5 g instant ?leszt?
40 g cukor
Egy csipet s?
1db kis m?ret? toj?s
50 g olvasztott vaj,vagy margarin
Elk?sz?t?se :
A langyos tejben futtassuk fel az ?leszt?t.
Egy t?lba a vaj kiv?tel?vel m?rj?k ki a t?bbi hozz?val?t.
?nts?k hozz? az ?leszt? ?s dagasszunk egy k?nny? l?gy t?szt?t,k?zben dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.
Takarjuk le ?s kelessz?k dupl?j?ra.
?n ezt a m?veletet mindig a dagaszt?g?pre b?zom.
A megkelt t?szt?t kiss? gy?rjuk ?t ?s tetsz?s szerint k?sz?ts?nk bel?le ,csokis kiflit,lekv?ros bukt?t,t?r?s batyut,fah?jas vagy kaka?s csig?t