Kaka?s-di?s kal?cs
sponsored links
Hozz?val?k: (2 kisebb kal?cs)
--- A t?szt?hoz:
2,3 - 2,4 dl tej
15 dkg krist?lycukor
2,5 dkg friss ?leszt?
50 dkg finomliszt
3 toj?s s?rg?ja
1 eg?sz toj?s
7,5 dkg olvasztott vaj
reszelt citromh?j
csipetnyi s?
T?ltel?k:
3 toj?s feh?rje
15 dkg krist?lycukor
20 dkg dar?lt di?
3 dkg kaka?
1 ev?kan?l rum
+ toj?ss?rg?ja kev?s tejjel kikeverve a leken?shez, esetleg m?k a tetej?t megsz?rni.
A t?szta hozz?val?b?l bedagasztottam a t?szt?t,hagytamletakarva kelni.
K?zben a t?ltel?khez a feh?rj?ket csipetnyi s?val habb? vertem, folyamatosan adagolva hozz? a cukrot is. V?g?l beleforgattam a kaka?val elkevert dar?lt di?t, v?g?l a rumot is.
A megkelt t?szt?t k?tfel? osztottam. Az egyiket kiny?jtottam,megkentem a t?ltel?k fel?vel, feltekertem, beletettem a s?t?pap?rral kib?lelt form?ba. H?st?vel megszurk?ltam. Ugyan?gy elk?sz?tettem a m?sik t?szt?t is. F?li?val letakarva hagytam m?g kelni kb. 30-40 percet.
K?zben a s?t?t bekapcsoltam 170 fokra. A megkelt kal?csokat lekentem a tejes toj?ss?rg?val, megsz?rtam kev?s m?kkal. Betettem az el?meleg?tett s?t?be. Kb. 40-50 perc alatt megs?t?ttem. (Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le aluf?li?val.)