Kaka?s b?gr?s s?ti
sponsored links
Egyszer? kaka?s b?gr?s s?ti, nagyon finom :)
Forr?s itt.
Forr?s itt.
Kaka?s b?gr?s s?ti
Hozz?val?k egy A4-es m?ret? tepsihez:
(A m?rce 2,5 dl-es b?gre)
A s?tihez:
5 toj?s
m?sf?l b?gre krist?lycukor (24 dkg)
20 dkg puha vaj
egy ?s negyed b?gre feh?r finomliszt (15 dkg)
sz?k f?l b?gre holland kaka?por (4-5 dkg)
egy csapott mokk?skan?l szalalk?li vagy s?t?por
A m?zhoz:
3 dkg vaj
sz?k negyed b?gre v?z
k?t ev?kan?l krist?lycukor
k?t ev?kan?l holland kaka?por
+ baracklekv?r a ken?shez
Elk?sz?t?s:
- El?meleg?tj?k a s?t?t 180 fokra.
- A toj?sok feh?rj?t kem?ny habb? verj?k.
- A t?szt?hoz a puha vajat kikeverj?k a cukorral, majd a toj?sok s?rg?j?val, hozz?keverj?k a liszttel elkevert szalalk?lit/s?t?port, ?s a kaka?port.
- A felvert habot ?vatosan hozz?keverj?k egy fakan?llal a kaka?s massz?hoz, k?rk?r?s mozdulatokkal, hogy ne t?rj?n ?ssze a hab.
- 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben k?r?lbel?l 20-25 perc alatt k?szre s?tj?k. Ne sz?r?tsuk ki, v?gezz?nk t?pr?b?t ink?bb t?bbsz?r.
- M?g forr?n emelj?k ki a s?t?pap?rral a tepsib?l, ?s kenj?k meg baracklekv?rral.
- Hagyjuk langyosra h?lni, majd k?sz?ts?k el a m?zat. Egy kisebb faz?kban a vizet meleg?ts?k fel, majd a kaka?port ?s a cukrot keverj?k el a v?zben csom?mentesre, ?s forraljuk ?ssze. Forraljuk egy-k?t percig, majd a vajat is adjuk hozz?, ?s azzal is forraljuk ?ssze.
- ?nts?k a s?tire, ?s egy kan?l h?t?val egyengess?k el ?vatos, de gyors mozdulatokkal.
- Picit hagyjuk dermedni, k?r?lbel?l negyed ?r?t, ?s m?r szeletelhetj?k is csinos kock?kra!