Kagyló tészta házilag tojás nélkül
sponsored links
Azt már korábban is említettem, hogy nagy rajongója vagyok a házi tésztáknak. Mostanában a tojás nélküli változat az, ami jobban érdekel, azok közül is a durumlisztes fajta. A tésztával pihentetés után nagyon könnyû dolgozni. A kiszúrót érdemes minden egyes használat elõtt lisztbe mártani, majd a felesleget kicsit leütögetni. A kagylóforma eredetileg fondant kiszúró, amit a helyi 100 Ft-os jellegû üzletben találtam. A tészta használható levesbetétként vagy köretként különbözõ szószok, mártások kíséretében.
Hozzávalók 4 személyre
*10 dkg durum búzaliszt
*0,5 dl víz
A lisztet a vízzel jól összedolgozzuk. Becsomagolva kb. 30 percet pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 1 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott kagylóformával kiszaggatjuk.
Ha nem használjuk fel azonnal, akkor kiterített konyharuhára rakjuk, és 1-2 napot hagyjuk száraz helyen szikkadni, majd papírdobozban tároljuk.
Ha azonnal felhasználjuk, akkor sós, bõ vízben megfõzzük, hideg vízben átöblítjük, leszûrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Ízlés szerint mártással elkeverve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.