Kacsasz?v ?s gomba avagy Sz?vesen nyeltem, mint...
sponsored links
Eme pomp?zatos mann?t, val?ban sz?vesen "nyeltem, mint kacsa a nokedlit".
Ugyi b?r ?n fog?kony vagyok az ilyesmi ritkas?gokra ?s amint ill. ahogy lehet beszerzem, hogy miel?bb megk?stolhassam, azt?n j?het a h?deokos v?lem?ny vagy a r?kattan?s ? ?ltal?ban ez ut?bbi lesz.
Kacsasz?v - l?nyeg?ben semmi k?l?n?s csak a m?rete, teh?t k?nnyebb vele dolgozni, ?ze olyan mint b?rmi m?s sz?rnyassz?v? pl. csirke, pulyka, liba, pelik?n, griff (ha az egy?ltal?n mad?r).
Most a vil?g legegyzser?bb m?dj?n k?z?tettem el, p?rk?ltesen, gomb?val ?s nokedlivel.
KACSA SZ?VE GOMB?SAN
Hozz?val?k:
1 kg kacsasz?v
25 dkg gomba
10 dkg keny?rszalonna
1 nagy fej v?r?shagyma
2-4 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 ek. paradicsomp?r?
1-2 db bab?rlev?l
f?szerpaprika
major?nna
kakukkf?
bors, s?
A kacsasz?vet sz?pen megtiszt?tjuk ?s hossz?ban n?gy r?szre v?gjuk.
A szalonn?t, a papik?t ?s a paradicsomot is kis kock?kra v?gjuk.
A v?r?shagym?t ?s a fokhagym?t felapr?tjuk.
Egy l?bosban kipir?tjuk a szalonna zs?rj?t, a p?rc?ket kiszedj?k/f?lretessz?k (ha soknak tal?ljuk a zs?rj?t, vegy?nk ki abb?l is) azt?n ?vegesre s?tj?k rajt a hagym?t, hozz?adjuk a fokhagym?t, a paradicsomp?r?t, egy percig finoman pir?tjuk, majd a paprik?t ?s a paradicsomot is hozz?adjuk.
Megs?zzuk, megborsozzuk, kakukkf?vel, major?nn?val ?s bab?rlev?llel ?zes?tj?k, egyet rottyantjuk ?s az el?k?sz?tett sz?vet is belekeverj?k.
Hozz?val?k:
1 kg kacsasz?v
25 dkg gomba
10 dkg keny?rszalonna
1 nagy fej v?r?shagyma
2-4 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 ek. paradicsomp?r?
1-2 db bab?rlev?l
f?szerpaprika
major?nna
kakukkf?
bors, s?
A kacsasz?vet sz?pen megtiszt?tjuk ?s hossz?ban n?gy r?szre v?gjuk.
A szalonn?t, a papik?t ?s a paradicsomot is kis kock?kra v?gjuk.
A v?r?shagym?t ?s a fokhagym?t felapr?tjuk.
Egy l?bosban kipir?tjuk a szalonna zs?rj?t, a p?rc?ket kiszedj?k/f?lretessz?k (ha soknak tal?ljuk a zs?rj?t, vegy?nk ki abb?l is) azt?n ?vegesre s?tj?k rajt a hagym?t, hozz?adjuk a fokhagym?t, a paradicsomp?r?t, egy percig finoman pir?tjuk, majd a paprik?t ?s a paradicsomot is hozz?adjuk.
Megs?zzuk, megborsozzuk, kakukkf?vel, major?nn?val ?s bab?rlev?llel ?zes?tj?k, egyet rottyantjuk ?s az el?k?sz?tett sz?vet is belekeverj?k.
Meghintj?k egy kis f?szerpapirk?val, elkeverj?k ?s v?zzel fel?nt?getve p?rk?lt m?dj?n k?szre/puh?ra f?zz?k, a f?z?s utols? 20-25 perc?ben megtiszt?tott, felszeletet gomb?t adunk hozz? (ha a gomba apr?bb akkor -mint ?n- gerezdekre is v?ghatjuk). Ugyi az ilyenf?le nemes h?sr?szeknek vagy egy jellegzetes ?llaga, ezt vegy?k figyelembe a puhul?sakor ? n?lam, kb. egy ?r?t f?tt.
Nan?, hogy nokedlivel vagy tarhony?val t?laljuk.
Nan?, hogy nokedlivel vagy tarhony?val t?laljuk.
Pl. csirkesz?vb?l is k?z?thet?
-de a csirkesz?vet csak f?lbe v?gjuk-
?s keverhatj?k m?j?val is.