Kacsamáj tatár
sponsored links
Ez a hideg elõétel még egy korábbi vendégeskedésre volt betervezve, de akkor nem került rá sor. Így végül saját kényeztetésünkre egyik hétvégén elkészítettük magunknak.
Az ötletet Strawberrytõl lestem. Nála libamáj volt kacsazsírral, nálunk most ennek az inverze.
Az arányokon kicsit módosítottunk a saját ízlésünk szerint, valamint be kell, valljam, kipróbáltam a Twist libazsírban sült kacsamellét. Így megspóroltam a máj sülési és hûtési idejét és némi mosogatást és tûzhelytisztítást.
A receptet érdemes kipróbálni, nagyon finom, ünnepi menüsor részeként is megállná a helyét.
Hozzávalók 4 fõre:
200 g kacsamáj (zsírjában sült)
100 g libazsír
1 kávéskanál magos mustár
fél db piros alma
fél fej lilahagyma ...