Kacsamell pástétom (Rillettes)

2013-01-04

sponsored links


A karácsonykor konfitált kacsamell végzete..., a Gyermekem kérésére.
A karácsonyra készített konfitált kacsahúsnál elõrelátóan több húst vettem, mint a pillanatnyi szükséglet, hisz ha több órán át készítünk valamit érdemes elõre gondolkodni.
Így van még zsírban eltett egész mell (itthoni fogyasztásra, némi elõételként), illetve készült ilyen pástétom többféle ízesítéssel (elvitelre, a gyermekemnek az iskolába).
Zsírral légmentesen lezárva, igen sokáig elállhat, de ennek a végét, még sosem sikerült megtudni,
hisz elõbb elfogy.
Persze nem kell újabb egy évet várni, ha valaki szeretne ilyet kóstolni, frissensült húsból, ízlés szerint ízesítve, bármikor elõállítható hasonló.

Egyszerû háziasszony vagyok, aki egyet tud, hogyan kell szeretettel készíteni dolgokat.
Nem vagyok szakács, nem vagyok cukrász, nem vagyok gasztroguru.
Van némi otthonról hozott tapasztalatom (na jó, ez lehet hogy nem is kevés, hisz Édesanyám nagyszerû sütõ-fõzõ ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s