Kacsam?j ?s meggy

2020-07-05

sponsored links


Lassan v?ge a meggyszezonnak. Sz?rp, lekv?r, leves, m?rt?s h?s mell?, sok arca van ennek a gy?m?lcsnek is. Mos egy kis kacsam?j k?sz?lt meggyel, a v?ltozatoss?g kedv??rt...


Hozz?val?k (/f?):

2 szelet kacsam?j
egy mar?k meggy
egy szelet keny?r
kev?s sz?raz v?r?sbor
p?r sz?l snidling
friss rozmaring
friss majoranna hajt?s
vaj
s?, bors, kardamom, cukor

Elk?sz?t?se:

Pici cukrot sz?runk egy ed?ny alj?ra, majd bekapcsoljuk a t?zet ?s karamelliz?ljuk. R?dobjuk a meggyet, egy kev?s v?r?sbort, pici vizet ?s f?zni kezdj?k. A lev?t sz?pen kiengedi, f?szerezz?k p?r szem z?ld kardamommal, szemes feketeborssal, egy ?gacska friss rozmaringgal. F?zz?k, k?zben a meggyszemeket nyomkodjuk, hogy min?l jobban kidobja a lev?t. Lesz?rj?k, a visszamaradt folyad?kot reduk?ljuk, majd tesz?nk r? egy di?nyi vajat. Az eredm?ny egy s?r? meggym?rt?s.

Egy szelet (szikkadt) keny?r k?zep?b?l pog?csaszaggat?val kinyomunk egy karik?t, majd pici kacsazs?ron gy?ng?den megpir?tjuk.

A kacsam?j szeleteket k?zepes l?ngon mindk?t fel?n megpir?tjuk (vigy?zva, hogy nehogy t?ls?lj?n). S?zzuk ?s teker?nk r? egy kis friss borsot.

T?lalhat? is az ?tel, ami h?sz percet vett ig?nybe.

A t?ny?rra tessz?k a pir?tott kenyeret, r?helyezz?k a kacsam?jszeleteket, meglocsolgatjuk a sz?sszal, megsz?rjuk az apr?tott snidlinggel ?s friss majoranna hajt?sokkal.



Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2020...

sponsored links

Keres?s