K?v?s - csokis - s?s mogyor?s torta
sponsored links
Pisk?ta
12 toj?s
12 ek cukor
12 ek liszt
6 ek kaka?
2 ek k?v?
4 ek v?z
pici sz?dabikarb?na
K?v?s kr?m, csokis kr?m
1 doboz 500 g mascarpone
200 ml tejsz?n
K?v?s
1 cs?sze fekete k?v?
2 ek cukor
Csokis
150 g olvasztott csokol?d?
Csoki mousse
3 toj?s
3 ek cukor,
18 dkg ?tcsokol?d?, 12 dkg vaj,
3 ev?kan?l feketek?v?,
2 ev?kan?l rum
S?s mogyor? darabosra t?rve
A szok?sos m?don pisk?t?t k?sz?t?nk, a hozz?val?kb?l. 170 fokon t?pr?b?ig s?tj?k. Ha kih?t 3 fel? v?gjuk.
A mascarpon?t habosra keverj?k a tejsz?nnel, majd 2 fel? vessz?k. az egyikbe k?v?t ?s cukrot tesz?nk.
A m?sikba g?z f?l?tt olvasztott ?tcsokol?d?t.
A lapokat megkenj?k, el?sz?r csokis kr?mmel, nekem az volt kem?nyebb,megsz?rtam s?s mogyor? darabokkal, majd a k?vetkez? r?teget a k?v?s kr?mmel kentem meg.
A tetej?re ker?l a mousse. A kapcsos torta forma karim?j?t visszatettem, hogy egybe tartsa a tort?t.
S?s mogyor? darabokat sz?rtam d?sz?t?snek.
Csoki mousse
A toj?sok s?rg?j?t a cukorral habosra keverj?k. Hozz?adjuk a konyakot, majd a hab?st?t g?z f?l? helyezve, tov?bbi 3-4 percig keverj?k. Amikor f?lmelegedett, az ?st?t jeges v?zzel f?lig teli ed?ny f?l? tessz?k ?s ?jb?l 3-4 percig keverj?k, am?g kih?l ?s majon?z ?llag? lesz. M?sik ed?nybe tessz?k a sz?tt?rdelt ?tcsokol?d?t a k?v?val egy?tt, ?s g?z f?l?tt felolvasztjuk. Apr?nk?nt hozz?keverj?k a hideg vajat. Amikor kr?mes ?llag?, belekeverj?k a toj?skr?mbe. V?g?l hozz?adjuk a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t. 1-2 ?r?ra leh?tj?k.
12 toj?s
12 ek cukor
12 ek liszt
6 ek kaka?
2 ek k?v?
4 ek v?z
pici sz?dabikarb?na
K?v?s kr?m, csokis kr?m
1 doboz 500 g mascarpone
200 ml tejsz?n
K?v?s
1 cs?sze fekete k?v?
2 ek cukor
Csokis
150 g olvasztott csokol?d?
Csoki mousse
3 toj?s
3 ek cukor,
18 dkg ?tcsokol?d?, 12 dkg vaj,
3 ev?kan?l feketek?v?,
2 ev?kan?l rum
S?s mogyor? darabosra t?rve
A szok?sos m?don pisk?t?t k?sz?t?nk, a hozz?val?kb?l. 170 fokon t?pr?b?ig s?tj?k. Ha kih?t 3 fel? v?gjuk.
A mascarpon?t habosra keverj?k a tejsz?nnel, majd 2 fel? vessz?k. az egyikbe k?v?t ?s cukrot tesz?nk.
A m?sikba g?z f?l?tt olvasztott ?tcsokol?d?t.
A lapokat megkenj?k, el?sz?r csokis kr?mmel, nekem az volt kem?nyebb,megsz?rtam s?s mogyor? darabokkal, majd a k?vetkez? r?teget a k?v?s kr?mmel kentem meg.
A tetej?re ker?l a mousse. A kapcsos torta forma karim?j?t visszatettem, hogy egybe tartsa a tort?t.
S?s mogyor? darabokat sz?rtam d?sz?t?snek.
Csoki mousse
A toj?sok s?rg?j?t a cukorral habosra keverj?k. Hozz?adjuk a konyakot, majd a hab?st?t g?z f?l? helyezve, tov?bbi 3-4 percig keverj?k. Amikor f?lmelegedett, az ?st?t jeges v?zzel f?lig teli ed?ny f?l? tessz?k ?s ?jb?l 3-4 percig keverj?k, am?g kih?l ?s majon?z ?llag? lesz. M?sik ed?nybe tessz?k a sz?tt?rdelt ?tcsokol?d?t a k?v?val egy?tt, ?s g?z f?l?tt felolvasztjuk. Apr?nk?nt hozz?keverj?k a hideg vajat. Amikor kr?mes ?llag?, belekeverj?k a toj?skr?mbe. V?g?l hozz?adjuk a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t. 1-2 ?r?ra leh?tj?k.