K?v?n s?lt kov?szos gy?k?rkeny?r

2019-12-29

sponsored links

Kaptam tes?mt?l ?rett akt?v kov?szt, ?gy v?gre elk?sz?thettem kov?szos verzi?ban is a kedvenc gy?k?rkenyer?nket. ?vek ?ta nem s?t?ttem kov?szos kenyeret, olyat pedig m?g soha, amiben nem volt ?leszt?, ?gyhogy nagyon izgultam, hogy siker?l ?letem els? ?leszt?mentes kov?szos kenyere. 

Az ?ze ?sszehasonl?thatatlan a bolti keny?rrel, igazi b?kebeli, amit gyerekkoromban faluhelyen a p?kek csin?ltak, valami isteni!



Hozz?val?k:

145 g kov?sz
500 g BL80-as keny?rliszt
400 ml v?z
2 tk s?

Elk?sz?t?se:

S?t?s el?tti napon egy bef?ttes ?vegbe 50 g kov?szhoz kever?nk 50g BL80-as lisztet ?s 50 g vizet. J?l elkeverj?k, majd konyhapulton pihentetj?k 5-6 ?r?t. Ebb?l lesz majd a s?t?shez sz?ks?ges kb 145 grammnyi kov?sz. A kov?sz pihentet?si idej?nek fel?n?l egy nagyobb t?lban ?sszekeverj?k fakan?llal a lisztet ?s a langyos vizet, majd konyharuh?val letakarva a pulton pihen kb k?t ?r?t.

A pihentet?si id? v?g?re a kov?sz sz?pen megemelkedik, ekkor a robotg?p dagaszt? karj?val j?l ?sszedolgozzuk a kov?szt a liszttel, majd a s?t hozz?adva ?tdolgozzuk. Letakarva pihentetj?k 50 percet. Egy kacsas?t? j?nai tetej?t kiken?nk oliva olajjal, bele?ntj?k a t?szt?t, majd hajtogatjuk. Letakarva konyhapulton pihentetj?k 50 percet. Ism?t hajtogatjuk, majd tov?bbi 50 perc pihentet?s k?vetkezik. A hajtogat?s-pihentet?st ?sszesen n?gyszer ism?telj?k.  H?t?be tessz?k, reggelig.

Reggel b?s?gesen lisztezett deszk?n k?t gomb?cra osszuk a t?szt?t, sz?th?zogatjuk mindkett?t t?glalap form?ra, feltekerj?k, ?s csavarunk rajta egyet, majd alaposan lisztezett s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k. Pihentetj?k egy ?r?t.

K?zben a samott t?gl?t a s?t? alj?ba tessz?k, kisl?bosba vizet a r?csra, ?s el?meleg?tj?k a s?t?t 230 fokra. A k?re r?cs?sztatjuk s?t?pap?rral a kenyereket, ?s 45-50 percet s?tj?k. (S?t?f?gg?)

S?t?b?l kiv?ve r?csra tessz?k, megspricceljuk v?zzel.




Folytats a blogon ... https://hazaiizek.blogspot.com/2019/1...

sponsored links

Keres?s