K?tlisztes Szafi veg?n zsemle
sponsored links
Sokszor s?t?k magamnak Szafi lisztjeivel zs?ml?ket, bagetteket. Ez most egy k?l?n?sen j?l siker?lt darab. Igyekszem a kal?ri?n sp?rolni, ez?rt szeretem ezt a k?t lisztet keverni, mert akkor nem kell toj?st tennem a t?szt?ba, m?gis leveg?s, puha, finom ?z? zs?ml?im lesznek. Az alaprecept Bettit?l sz?rmazik, de most nem akartam ilyen nagy mennyis?get s?tni, ez?rt vari?ltam rajta.
Hozz?val?k:
300 g v?z
30 g almaecet
1 mokk?skan?l s?
A liszteket t?lba m?rem, a foly?kony anyagokat szint?n ?sszem?rem egy ed?nybe. R??nt?m a lisztekre, ?sszekeverem ?s mikor felvette az ?sszes vizet ?s a t?szta sz?pen ?ssze?llt, hagyom pihenni f?l ?r?t. A s?t?t k?zben el?meleg?tem. ?n nem adtam hozz? t?bb lisztet, b?r picik?t ragacsos volt a t?szta, de az?rt lehetett vele dolgozni, de egy f?l evk lisztet lehet m?g a gy?r?s sor?n haszn?lni. 6 fel? osztottam a t?szt?t ?s zs?ml?ket form?ztam, kicsit kilap?tottam ?ket. 200 fokos s?t?ben 25 -30 percet s?ltek. Gy?ny?r?en megemelkednek. A tetej?k ?gy kicsit h?ka, meg lehet kenni ?ket paradicsomp?r?vel, toj?ssal, vagy olajjal, ?n mint mondtam, sp?rolok a kal?ri?n, megfelelt ?gy is.
Egy zs?ml?ben ?gy 18 g sz?nhidr?t van, ami lass? felsz?v?d?s?.
Egy zs?ml?ben ?gy 18 g sz?nhidr?t van, ami lass? felsz?v?d?s?.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.