K?pvisel?f?nk szelet
sponsored links
H?tv?g?n valami kr?mes s?tem?nyre v?gytunk, vagy ink?bb ?gy is mondhatn?m, hogy manaps?g mindig valami ?dess?gre v?gyunk, igaz?b?l mindegy is, hogy kr?mes vagy kelt t?szta, vagy pisk?ta, esetleg oml?s, vajas t?szta, a l?nyeg, hogy s?tem?ny legyen! ?
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 125 ml v?z
- 125 ml tej
- csipet s?
- 1 ek. cukor (n?lam 1 tk. dia wellness 4x-es 0 kcal cukorhelyettes?t?)
- 115 g vaj
- 140 g liszt
- 4 db toj?s
Kr?m hozz?val?i:
- 500 ml tej
- 130 g porcukor (n?lam 40 g cukorhelyettes?t?)
- 2 db toj?s
- 1 tk. van?lia aroma
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 200 ml tejsz?n + 20 g porcukor (7 g por cukorhelyettes?t?)
- esetleg habfix?l?
- +50 g ?tcsokol?d? a d?sz?t?shez
Elk?sz?t?s:
- A s?t?t 180 fokra el?meleg?tj?k, a 25x30-as tepsit kivajazzuk.
- A vizet ?s a tejet a vajjal, s?val ?s cukorral ?sszeforraljuk, hozz?adjuk a lisztet ?s ?sszemeleg?tj?k, kb. 3 percig kevergetj?k, nem baj, ha kicsit serceg. A massza legyen csom?mentes ?s keverget?s k?zben v?ljon el az ed?ny fal?t?l. F?lretessz?k h?lni.
- Mikor m?r langyos a t?szta, robotg?ppel egyes?vel hozz?keverj?k a toj?sokat. Kivajazott tepsibe sim?tjuk.
- El?meleg?tett s?t?ben 180 fokon s?tj?k ?gy, hogy egy nagyobb tepsibe k?tujjnyi forr? vizet ?nt?nk ?s a s?t? alj?ra helyezz?k. Kb. 30 percig s?tj?k, de 20 percig semmik?ppen ne nyissuk ki a s?t? ajtaj?t mert ?sszeeshet a t?szta. Ne ijedj?nk meg, mikor a s?t?be ben?zve, hatalmas felf?jt t?szta bubor?kokat l?tunk, ezek teljesen ?ssze fognak esni, mikor kivessz?k a s?t?b?l. A sz?n?r?l is l?thatjuk mikor j?, mert sz?p zsemlesz?n?re s?lnek.
- A kr?mhez az 500 ml tejb?l 50 ml-t f?lretesz?nk.
- A marad?k 450 ml tejet 10 g porcukorral ?sszemeleg?t?nk.
- Ezalatt a marad?k 120 g porcukrot a toj?sokkal, a van?lia arom?val k?zi habver?vel ?sszekeverj?k, ezut?n az lisztet ?s a f?lretett 50 ml tejet is beledolgozzuk.
- Ezt a toj?sos kr?met belekeverj?k a t?z?n meleged? tejbe ?s s?r? kr?met f?z?nk. M?g melegen belekeverj?k a vajat. F?lretessz?k h?lni!
- A tejsz?nt ?s a porcukrot kem?ny habb? verj?k, ha t?l l?gy lenne, habfix?l?val jav?thatunk rajta. Ezt a tejsz?nhabot beleforgatjuk a kr?mbe. Ha foly?s lenne, tegy?k kicsit h?t?be, majd mikor m?r van tart?sa, bor?tsuk be vele a t?szt?t.
- Tegy?k h?t?be, am?g a csokol?d?t v?zg?z felett felolvasszuk.
- Tegy?k egy kicsi zacsk?ba ?s v?gjunk r? egy picike lyukat, majd cs?kozzuk be vele a s?tem?nyt.
- 4 ?r?ra tegy?k h?t?be, hogy szeletelni tudjuk.
J? ?tv?gyat!