K?posztalev?len s?lt f?szeres keny?r (dagaszt?s n?lk?li)
sponsored links
Engem most kapott el a keny?rs?t?si l?z, igaz?b?l ?letem els? saj?t s?t?s? kenyere, isteni finom lett, s a b?lzete is t?k?letes volt sz?munkra. H?tv?g?n j?het az ?jabb keny?rke. :)
Hozz?val?k: 50 dkg liszt, 7 g sz?raz (instant) ?leszt?, 1 te?skan?l s?, 1 te?skan?l mediterr?n f?szerkever?k, 1 te?skan?l olasz f?szerkever?k, 3 dl v?z, 1 dl tej, 4 k?posztalev?l.
Elk?sz?t?se: A lisztet elkeverj?k az ?leszt?vel, a s?val, a f?szerekkel, folyamatosan adagolva hozz?adjuk a vizet ?s a tejet, k?zzel ?sszedolgozzuk, am?g egynem? t?szt?t kapunk. Egy nagyobb kilisztezett ed?nybe helyezz?k, 1 ?jszak?t (min.8 ?r?t) meleg, p?r?s helyen kelesztj?k. A s?t?t 220 fokra el?meleg?tj?k. Reggel a t?szt?t alaposan meglisztezett fel?letre bor?tjuk, k?zzel kicsit megnyomogatjuk, majd h?rmat t?r?nk rajta, jobbr?l balra, balr?l jobbra, majd v?zszintesen kett?be hajtjuk, kb. 30 percig pihentetj?k, majd a h?romba t?r?st megism?telj?k. Egy k?zepes kerek tortaform?t s?t?pap?rral kib?lel?nk, belesim?tjuk a k?posztaleveleket, r?helyezz?k a t?szt?t, a tetej?t kiss? meglisztezz?k, k?ssel ?zl?s szerint bevagdaljuk, cser?ped?ny, vasl?bos vagy egy j?nai tetej?vel lef?dj?k, az el?meleg?tett s?t?be toljuk, h??ll? ed?nyben forr? vizet helyez?nk mell?, lef?dve 30 percig s?tj?k 220 fokon, majd a fed?t elt?vol?tva m?g 20 percig s?tj?k, majd a form?b?l kiv?ve r?cson hagyjuk kih?lni. Szeletel?s el?tt a k?posztaleveleket elt?vol?tjuk.
Megjegyz?s: Ha nem sz?raz ?leszt?vel k?sz?tj?k, az ?leszt?t kev?s langyos tejben futtassuk fel, ?gy adjuk a liszthez.