K?poszta sert?sh?ssal k?nai m?dra
sponsored links
Mostan?ban, ha egyed?l vagyok itthon, sokszor eszem k?nait. Mert gyorsan megvan, eg?szs?ges, finom, ?s lehet egy f?re is k?sz?teni - a legt?bb fog?suk ilyen. Ezt a receptet most ebb?l a vide?b?l lestem el, a v?g?n, az utols? p?r percben l?that?. Amilyen egyszer?, olyan j??z?, arr?l nem is besz?lve, hogy im?dom a k?poszt?s ?teleket, meg arr?l sem besz?lve, hogy igazi t?li fog?s.
Hozz?val?k 2 f?re:
- 25 dkg sert?sh?s (lapocka vagy cs?sz?rh?s vagy comb)
- 5-8 dkg f?st?lt szalonna
- 10-12 db k?posztalev?l (att?l f?gg, mekkor?k)
- 3 ev?kan?l olaj
- 2 p?pos te?skan?l cayenne bors (Lidliben nagyon j?f?le kaphat?)
- frissen ?r?lt bors
- 3-4 szeletke friss gy?mb?r
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- s?
- k?retk?nt p?rolt rizs (nyers rizsb?l 6-8 dkg kell fejenk?nt)
A h?st f?l centi vastagra ?s olyan 5-8 centi sz?les kock?kra v?gtam, a szalonn?t pedig cs?kokra. A gy?mb?rt nagyon v?kony cs?kokra v?gtam h?moz?s ut?n, a fokhagym?t pedig v?kony szeletekre. A k?posztaleveleket nagy darabokra szaggattam k?zzel, ahogy a vide?ban is l?that?. A wokban felforr?s?tottam az olajat, beledobtam a h?sdarabokat, s?ztam, borsoztam, majd r?gt?n a szalonnacs?kok k?vetkeztek. J?l ?tpir?tottam folyamatosan kevergetve, azt?n kev?s v?zzel fel?nt?ttem, hozz?adtam a cayenneborsot, fokhagym?t, gy?mb?rt is, ?s lefedve p?roltam, m?g a h?s megpuhult. Mindig el?mulok, a wokban milyen hamar elk?sz?l minden, el?g volt negyed ?ra p?rol?s ?s oml?s volt a h?s. M?g volt alatta kev?s v?z, mikor hozz?tettem a k?posztadarabokat is. Nagy l?ngon s?t?ttem, kevergetve, m?g a k?poszta ?sszeesett, majdnem teljesen puha lett ?s minden v?z elt?nt al?la - kis roppan?ss?ga maradt, ?s ?gy volt j?. Azonnal t?laltam rizzsel.
Ez az ?tel szerintem marhah?ssal is k?sz?thet?.