K?nny? m?lna

2018-11-12

sponsored links



Mint ahogy az a posztjaimb?l kider?lt, az ut?bbi id?ben nagy kedvenceim lettek a mousse tort?k. Szeretem ?ket, mert az ?z?k k?nnyed, a k?sz?t?s?k igazi kih?v?s ?s ?zben teljesen m?s kateg?ri?t k?pviselnek, mint a hagyom?nyos tort?k. Szerintem nem t?lzok, ha azt ?ll?tom ?k a tort?k Maserati-i, de minimum Ferrari-i. Nem nagyon szoktam ilyen t?pus? bejegyz?seket k?zz?tenni itt a blogon, mert nem szeretem m?sok receptj?t saj?tomk?nt felt?ntetni, de ez?ttal kiv?telt teszek. Egyr?szt az?rt, mert ez h?rom recept ?ltalam ?sszegy?rt verzi?ja, a saj?t ?zl?semre alak?tva, m?sr?szt pedig az?rt, mert az egyik legn?pszer?bb posztom volt az inst?n.


M?ln?s t?r?mousse torta

Hozz?val?k:
a pisk?t?hoz:
100 g vaj
100 g porcukor
100 g toj?s
100 g liszt
1/2 citrom reszelt h?ja
a t?r?mousse-hoz:
175 g t?r?
60 g porcukor
100 ml tejsz?n
1/2 citrom reszelt h?ja ?s leve
4 g zselatin
a joghurtos m?ln?hoz:
115 g m?lnap?r?
115 g g?r?g joghurt
50 g cukor
5 g zselatin
100 g tejsz?n 
a tetej?re:
100 g m?lnap?r?
30 g cukor
2 g zselatin

A vajas pisk?t?hoz a vajat a porcukorral habosra keverj?k. A toj?st vill?val ?sszekeverj?k ?s fokozatosan a vajas r?szhez adagoljuk. Ezzel is j?l kikeverj?k. V?g?l belereszelj?k a citrom h?j?t ?s a lisztet, amit spatul?val dolgozunk bele. S?t?lapra k?t 18 cm ?tm?r?n?l kicsit nagyobb k?rt ken?nk a t?szt?b?l ?s 180 C-os el?meleg?tett s?t?ben aranybarn?ra s?tj?k. F?lretessz?k h?lni. Ha kih?lt 18 cm-es k?rt sz?runk ki bel?le. Az egyiket a tortakarika alj?ra tessz?k.

A t?r?s r?szhez a t?r?t ?tt?rj?k, a porcukor fel?vel ?s a citrom h?j?val ?sszekeverj?k. A zselatint egy kev?s hideg v?zben megduzzasztjuk. A citrom lev?t a marad?k cukorral felmeleg?tj?k ?s feloldjuk benne a zselatint. Elkeverj?k a t?r?val. V?g?l a tejsz?nt habb? verj?k ?s ?vatosan a t?r?hoz keverj?k. R??ntj?k a pisk?t?ra ?s r?tessz?k a k?vetkez? lapot.

A joghurtos m?ln?hoz a m?lnap?r?t felmeleg?tj?k a cukorral.  A zselatint hideg v?zbe ?ztatjuk ?s a meleg m?ln?ban feloldjuk. Belekeverj?k a joghurtot ?s a habb? vert tejsz?nt. Ezt ?ntj?k a m?sodik lapra. Egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k.

A tetej?re az eredeti tort?nak feh?rcsoki glaze-t tettem, de mivel nekem ez mindig van a fagyaszt?mban ?gy pontos mennyis?get egy ekkora tort?hoz nem tudok ?rni. Helyette nagyon j?l passzol r? a m?lnazsel?.
A m?ln?t a cukorral ?sszemeleg?tj?k ?s elkeverj?k benne a megduzzasztott zselatint. H?lni hagyjuk, majd a torta tetej?re ?ntj?k. 



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2018/11/konn...

sponsored links

Keres?s