K?nai kukoric?s toj?sos leves
sponsored links
Finom ?s gyors, k?nai b?f?kb?l ismert leves.
Hozz?val?k: kb. 5-6 adag
250 g kukorica
1/2 l marad?k h?sleves esetleg f?l leveskocka
2 L-es toj?s (vagy 3 M-es)
met?l?hagyma vagy ?jhagyma
darabka gy?mb?r (elhagyhat?)
1 ev?kan?l kem?ny?t?
10-20 g vaj
s?, bors
Elk?sz?t?s:
Hozz?val?k: kb. 5-6 adag
250 g kukorica
1/2 l marad?k h?sleves esetleg f?l leveskocka
2 L-es toj?s (vagy 3 M-es)
met?l?hagyma vagy ?jhagyma
darabka gy?mb?r (elhagyhat?)
1 ev?kan?l kem?ny?t?
10-20 g vaj
s?, bors
Elk?sz?t?s:
- A h?slevest felengedj?k v?zzel 2 literre, puh?ra f?zz?k benne a kukoric?t. F?zz?k bele a szelet gy?mb?rt, s?t, borsot is.
- A kem?ny?t?t csom?mentesre keverj?k kev?s v?zzel, majd egy kis levessel, bele?ntj?k, ?s 1 percig f?zz?k. (Ne forraljuk, mert a kem?ny?t? sz?tesik.) Adjuk hozz? a vajat is.
- K?stoljuk meg, ha kell m?g s?zni, borsozni, tegy?k meg.
- Z?rjuk el a h?t. A toj?st elhabarjuk egy t?lk?ban, ?s v?kony sug?rban, folytonos kever?s mellett a levesbe keverj?k. A v?g?n apr?ra v?gott met?l? vagy ?jhagym?val megsz?rjuk.
1 adag 107 kcal
1 adag tartalmaz:
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
6 g | 11 g | 5 g |
45 % | 38 % | 17 % |