K?kuszos-van?li?s palacsintatorta
sponsored links
Nagyon szeretj?k a k?kuszos ?dess?geket ?s az alm?sakat is. A palacsint?r?l, m?r nem is besz?lve. :) Gondoltam mi?rt is ne lehetne ezt a h?rom kedvencet egybe gy?rni. Pontosabban s?tni-f?zni. :D A h?zi k?kusztejjel k?sz?tve, pedig b?tran ehet bel?le a csal?d minden tagja. Nem t?l ?des, k?nny? torta kerekedett bel?le, ami az ?nnepi asztalon is meg?llja a hely?t. :)
Hozz?val?k:
A k?kusztejhez:
1,5 l v?z (lehet?leg mentes ?sv?nyv?z)
10 dkg bio k?kuszreszel?k
A palacsint?hoz:
40 dkg sima liszt
10 dkg k?kuszreszel?k
8,5 dl k?kusztej
0,5 dl olaj
5 toj?s sz?tv?lasztva
3 nagyobb alma
csipet s?
A van?liakr?mhez:
6 dl k?kusztej
5 dkg k?kuszreszel?k
2 csomag van?li?s pudingpor (f?z?s)
4 ek. cukor
A d?sz?t?shez:
egy kev?s k?kuszreszel?k
- El?z? este el?k?sz?tj?k a k?kusztejet. 3 dl vizet felforralunk, majd egy ed?nyben leforr?zzuk vele a k?kuszreszel?ket. Mikor langyosra h?lt, fel?ntj?k a marad?k v?zzel ?s h?t?be t?ve egy ?jszak?t pihentetj?k.
- M?snap botmixerrel 5-6 percen kereszt?l ?tdolgozzuk a k?kuszos kever?ket, majd s?r? sz?v?s? szit?n, vagy anyagon ?tsz?rj?k. ?gy kapunk 1,45 l k?kusztejet ?s 15 dkg k?kuszreszel?ket (amit szint?n felhaszn?lunk a palacsint?hoz ?s a kr?mhez).
- A palacsint?hoz a sz?raz hozz?val?kat elvegy?tj?k.
- A k?kusztejben elkeverj?k a toj?ss?rg?j?t ?s az olajat, majd a k?kuszreszel?kes liszthez adva sima t?szt?v? dolgozzuk.
- Belekeverj?k a reszelt, lev?t?l kinyomkodott alm?t, v?g?l beleforgatjuk a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t.
- A t?szt?b?l ~20 cm ?tm?r?j? serpeny?ben kis?tj?k a palacsint?kat.
- A kr?mhez a k?kusztejben felf?zz?k a pudingport a k?kuszreszel?kkel ?s a cukorral. H?lni hagyjuk.
- A tort?hoz a palacsint?kat r?tegenk?nt megkenj?k a k?kuszos-van?li?s kr?mmel, majd k?kuszreszel?kkel d?sz?tj?k. T?lal?sig h?t?ben tartjuk.
A receptet a Kif?zt?k magazin decemberi sz?m?ban is megtal?lj?tok. :)
B?k?s, boldog ?nnepeket k?v?nok mindenkinek!
? ? ?