K?kuszos keksz csokidar?val
sponsored links
Szeretem a k?kuszt, de ez most nem nekem k?sz?lt, hanem a kisebbik fiam ovis csoportj?ba. Mivel egyszer?nek t?nt a recept, aminek f?l adagj?t gy?rtam be csak, ?gy is lett ?sszesen 26 kekszem. ?pp egy ovis csoportra val?. ?zletes, bel?l puha kekszek lettek. Nem di?t?s, nem cukormentes ?s nem glut?nmentes, de n?ha ilyen is kell. ;)
Ha glut?nmentesen akarod elk?sz?teni, mivel csak egy kan?l liszt van benne, nyugodtan tegy?l bele egy kan?l Nutri free mix per pane lisztet, vagy m?s gm lisztet (csak ne kukorica vagy rizslisztet, b?r lehet, hogy a rizsliszttel m?g j? lenne, de nem tudom, nem pr?b?ltam m?g).
Hozz?val?k:
2 toj?s
80 g olvasztott vaj vagy margarin
35 g porcukor
2 csomag van?li?s cukor
200 g k?kuszreszel?k
1 evk liszt
A toj?sokat habosra keverj?k a porcukorral, k?zben megolvasztjuk a vajat. Hozz??ntj?k a toj?sos kever?khez, ?s egynem?v? keverj?k. A k?kuszreszel?ket ?sszekeverj?k a liszttel ?s a csokidar?val . Belesz?rjuk a k?kuszos kever?ket a toj?sosba ?s elkeverj?k. Nedves homok ?llag? lesz, ahogy form?zzuk sz?pen ?ssze?ll. Egy nagy tepsibe s?t?pap?rt ter?t?nk ?s di?nyi gomb?cokat form?lunk a t?szt?b?l. Tepsire rakosgatjuk. Nekem az eg?sz belef?rt egy nagy tepsibe, j? s?r?n rakva, mert nem fog k?l?n?sebben megn?ni. 160 fokon s?lt 20 percet. Nem kell megbarnulni, vagy ilyesmi, 20 perc ut?n vedd ki nyugodtan, k?v?l szil?rd lesz ?s mikor h?l m?g kem?nyedik, de ?gy bel?l puha, oml?s marad. Az ovis csoportnak vittem csemeg?nek ?s ?gy h?rlik, minden gyereknek ?zlett.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozz?m.