K?kuszos habkeksz
sponsored links
A csokol?d?s habkeksznek anno nagy sikere volt. :) Gondoltam mi?rt is ne lehetne kipr?b?lni egy k?kuszos v?ltozatot, hisz n?lunk az is nagy kedvenc. Nem is csal?dtam. Igen hamar elkopott. :D
Hozz?val?k:
120 g toj?sfeh?rje
1 tk. 10%-os ecet
30 dkg porcukor
10 dkg k?kuszreszel?k
2 ek. ?tkez?si kem?ny?t?
- A toj?sfeh?rj?t az ecettel elkezdj?k habb? verni, k?zben apr?nk?nt hozz?adjuk a porcukrot. Mikor sz?p sima a hab, beledolgozzuk az ?tkez?si kem?ny?t?vel elkevert k?kuszreszel?ket.
- A t?szt?b?l s?t?pap?rral fedett tepsire p?pozott k?v?skan?lnyi adagokat halmozunk egym?st?l 2-3 cm t?vols?gra.
- 180?C-ra el?meleg?tett s?t?ben 12-14 perc alatt k?szre s?tj?k.
- A s?t?pap?ron pihentetj?k 20 percet, ezalatt kih?l, megszil?rdul ?s sz?pen leszedhet? a pap?rr?l. J?l z?r?d? dobozban napokig el?ll. Ak?r aj?nd?kba is k?sz?thetj?k.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k novemberi sz?m?ban is. :)