K?kuszos, csereszny?s zabszelet
sponsored links
Nos igen, a csereszny?s s?tem?nyek n?mileg t?jidegenek ?gy m?rcius k?zep?n, de ?gy alakult, hogy v?gre r?sz?ntam magam, hogy kitakar?tom kis fagyaszt?t k?lt?z?s el?tt, ?s az egyik fi?kban volt kb 7 kg cseresznye... Az?rt ne kapjatok a sz?vetekhez, nem lett mindb?l s?tem?ny. Egy r?sz?b?l ?des?t?szerrel-pektinnel f?ztem lekv?rt, egy m?sik r?szb?l amarettoval lett s?lt cseresznyelekv?r, a marad?kb?l pedig ez a s?tem?ny.
A zabszeleteket valamikor tavaly fedeztem fel magamnak, nagyon nagy el?ny?k, hogy b?rmilyen gy?m?lcs?t, de ak?r egy ?veg lekv?rt is remek?l fel lehet benn?k haszn?lni.
A zabszelethez:
- 1 b?gre zabpehely
- 2 ev?kan?l barnacukor
- 1/2 b?gre liszt
- 10 dkg k?kuszzs?r - ez lehet vaj is
- 1/4 b?gre k?kuszreszel?k
- a cseresznye lev?lb?l n?h?ny kan?lnyi
A t?ltel?khez:
- kb egy kil? cseresznye
- 1 ev?kan?l kem?ny?t?
- 1 ev?kan?l barnacukor
A zabszelethez ?sszedolgozom az ?sszetev?ket, morzs?s ?llaga kell legyen, ha ?sszenyomod, akkor egyben kell maradjon. Ha t?l sz?raz, mehet hozz? n?h?ny kan?lnyi a cseresznye lev?b?l. A t?szta fel?t lenyomkodjuk a s?t?forma alj?ra, r?tessz?k a csereszny?t, majd a marad?k t?szt?t a tetej?re morzsoljuk. Ide mehet m?g egy kan?l cukor is, ha extra ropog?s r?teget szeretn?nk a tetej?re.
150 fokon kb. 30 perc alatt s?l ?t, hagyd teljesen kih?lni szeletel?s el?tt.