Juht?r?s pog?csa salam?val
sponsored links
L?nyk?m ezerrel nyaggatott valami juht?r?s pog?cs??rt. H?t ?sszehoztuk. Igaz, kis adag lett, l?v?n madre kov?szom nem ?llt rendelkez?s?nkre nagyobb mennyis?gben. Sebaj, majd ism?tl?s lesz.
Hozz?val?k:
Hozz?val?k:
- 25 dkg liszt;
- 20 dkg madre;
- 20 dkg ?rett, kem?ny juht?r?;
- 1 toj?s
- 75 ml tej
- 1 te?skan?l s?
- 7,5 dkg vaj
Elk?sz?t?se: a t?r?t apr? darabokra morzsoljuk, majd a tej, a vaj ?s a medvehagyma kiv?tel?vel az ?sszes hozz?val?t ?sszegy?rjuk. A vajat megolvasztjuk, hozz?adjuk a tejet ?s kanalank?nt a dagaszt?s alatt lev? t?szt?hoz adagoljuk. A dagaszt?s v?g?n belegy?runk egy j? nagy mar?k, apr?ra v?gott salam?t. Ezut?n letakarva, 30 percre f?lretessz?k. Ezut?n 40 perces id?k?z?kkel 3x meghajtogatjuk, klasszikus leveles t?szta hajtogat?ssal. Ezut?n m?anyag zacsk?ba csomagolva 12 ?r?n ?t h?t?szekr?nyben pihentetj?k. A pihentet?si id? ut?n 2-3 ?r?t a konyhapulton tartjuk, hogy konyhah?re melegedjen. M?sf?l ujjnyi vastagra ny?jtjuk, pog?csaszaggat?val kiv?gjuk.
Elm?letileg felvert toj?ssal kellene lekenni a pog?cs?k tetej?t, ami n?lunk kimaradt.
Szaggat?s ut?n 1-1,5 ?r?t pihentetj?k, majd 180 fokos s?t?be tolva megs?tj?k.
Elm?letileg felvert toj?ssal kellene lekenni a pog?cs?k tetej?t, ami n?lunk kimaradt.
Szaggat?s ut?n 1-1,5 ?r?t pihentetj?k, majd 180 fokos s?t?be tolva megs?tj?k.