Juharszirupos banánfánk

2014-01-21

sponsored links















Nálam is elkezdõdött a farsangi szezon a konyhában, reményeim szerint sorra gyártom majd a fánkokat. Az idei elsõ fánknak ezt a banános változatot sütöttem meg. Szeretem a hagyományos szalagos és csörögefánkot is, de a gyümölcsösek különösen ízlenek. Nagyon hamar elkészül, még hirtelen felindulásból is neki lehet állni, mert nem kell keleszteni, csak pikk-pakk a nedves hozzávalókat összekeverni a szárazzal és a bõ olajban szinte pillanatok alatt mosolygósra sülnek a falatnyi fánkocskák. A banán miatt nagyon laktató, ezért egyszerre túl sokat nem lehet belõle enni, fõleg egy tartalmasabb leves után. Aki nem szereti a juharszirup ízét, az nyugodtan ki is hagyhatja, de akkor szórja meg porcukorral a tetejét.        


Elkészítési idõ: 30 perc


Hozzávalók:
25-30 darabhoz


2 dkg juharszirup
1 dl tej
2 tojás
2 banán
2 ek rum
4 ek olaj
28 dkg liszt
1 cs sütõpor
2 dkg porcukor
1 cs  vaníliás cukor
csipet só


olaj a sütéshez



Elkészítése:



1.  A juharszirupot, tejet, tojásokat, banánt, rumot, olajat összeturmixoljuk.
2.  Lisztet, sütõport, porcukrot, vaníliás cukrot és a sót egy másik tálban elkeverjük, majd beleszitáljuk a banános masszába, összeforgatjuk.
3.  Az olajat felhevítjük, egy evõkanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele, egyszerre csak 5-7 darabot, hogy legyen idõnk gyorsan megforgatni.
4.  Ha mindkét oldaluk aranybarnára sült, papírtörlõre szedjük, lecsepegtetjük.
5.  A fánkokat juharsziruppal meglocsoljuk, banánkarikákkal díszítjük, forrón tálaljuk.


TIPP: 

- Az olaj jó meleg legyen, de ne legyen túl forró, mert a fánkok külseje hamar megég, a belseje pedig nyers marad.
- A kanalat minden szaggatás elõtt mártsuk a felmelegített olajba, így könnyebben lecsúszik róla a tészta.
- A fánk csak frissen jó, nem érdemes másnapra eltenni.








AZ OTTHON ÍZEI








Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/01/juh...

sponsored links

Keres?s