Juharszirupos banánfánk
sponsored links
Nálam is elkezdõdött a farsangi szezon a konyhában, reményeim szerint sorra gyártom majd a fánkokat. Az idei elsõ fánknak ezt a banános változatot sütöttem meg. Szeretem a hagyományos szalagos és csörögefánkot is, de a gyümölcsösek különösen ízlenek. Nagyon hamar elkészül, még hirtelen felindulásból is neki lehet állni, mert nem kell keleszteni, csak pikk-pakk a nedves hozzávalókat összekeverni a szárazzal és a bõ olajban szinte pillanatok alatt mosolygósra sülnek a falatnyi fánkocskák. A banán miatt nagyon laktató, ezért egyszerre túl sokat nem lehet belõle enni, fõleg egy tartalmasabb leves után. Aki nem szereti a juharszirup ízét, az nyugodtan ki is hagyhatja, de akkor szórja meg porcukorral a tetejét.
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók:
25-30 darabhoz
2 dkg juharszirup
1 dl tej
2 tojás
2 banán
2 ek rum
2 ek rum
4 ek olaj
28 dkg liszt
1 cs sütõpor
2 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
1. A juharszirupot, tejet, tojásokat, banánt, rumot, olajat összeturmixoljuk.
2. Lisztet, sütõport, porcukrot, vaníliás cukrot és a sót egy másik tálban elkeverjük, majd beleszitáljuk a banános masszába, összeforgatjuk.
3. Az olajat felhevítjük, egy evõkanál segítségével kis fánkokat szaggatunk bele, egyszerre csak 5-7 darabot, hogy legyen idõnk gyorsan megforgatni.
4. Ha mindkét oldaluk aranybarnára sült, papírtörlõre szedjük, lecsepegtetjük.
5. A fánkokat juharsziruppal meglocsoljuk, banánkarikákkal díszítjük, forrón tálaljuk.
TIPP:
- Az olaj jó meleg legyen, de ne legyen túl forró, mert a fánkok külseje hamar megég, a belseje pedig nyers marad.
- A kanalat minden szaggatás elõtt mártsuk a felmelegített olajba, így könnyebben lecsúszik róla a tészta.
- A fánk csak frissen jó, nem érdemes másnapra eltenni.
TIPP:
- Az olaj jó meleg legyen, de ne legyen túl forró, mert a fánkok külseje hamar megég, a belseje pedig nyers marad.
- A kanalat minden szaggatás elõtt mártsuk a felmelegített olajba, így könnyebben lecsúszik róla a tészta.
- A fánk csak frissen jó, nem érdemes másnapra eltenni.
AZ OTTHON ÍZEI