Joghurtos riegelek

2010-11-24

sponsored links


Anno, még Margitka találmánya volt ez a finom péksüti, én akkor nem igazán rajongtam az ilyesféle dolgokért. Egy ideje azonban megváltozott az ízlésem, egyre szívesebben eszem magvas, egészségesebb falatokat. Ez a riegel éppen ilyen lehet variálni a hozzávaló liszteket, a végeredmény minden esetben nagyon remek. Meg lehet találni az eredeti helyén a receptet. Azóta Limara is közreadot egy ugyancsak finom változatát. Én most azt hozom ide, csak elenyészõ részét változtattam, kicsit a liszttel variáltam.
Hozzávalók:
2 kis doboz joghurt (Danont használok
kb. 1 dl víz
25 dkg öregtészta
2 tk. só
csipet aszkorbinsav
3 ek. olaj
1 tk. maláta
30 dkg BL 80 liszt
20 dkg tk. tönkölyliszt (vagy bármilyen tk. liszt akár vegyesen is)
2 ek. burgonyapehely
1,5 tk. fûszerkeverék (õrõlt kömény, édeskömény, korriander)
2 dkg élesztõ
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok, beleszórom a magokat,éppen,hogy elkeveredjen a tésztában, majd duplára keleszetem.Nagy lappá nyújtom, nem túl vékonyra, majd kicsit lespriccelem vízzel. Rászórom a magokat, és a sodrófával óvatosan átgörgetve, belenyomkodom a tésztába. Felosztom a nagy lapot egyenletes részekre, hogy csinos téglalapokat kapjak. Átteszem õket sütõpapírral bélelt tepsire, ami nem is könnyû, mert meglehetõsen képlékeny a tészta. Hagyom még jó 30 percet kelni, majd elõmelegített sütõben 180-200 fokon szép barnára sütöm.

Nagyon finom szendvicsnek való mostanában mindig van a fagyasztóban is egy pár darab.

Folytats a blogon ... iny-csiklandozo.blogspot.com/2010/11/...

sponsored links

Keres?s