Joghurtos pohárkrém

2010-10-06

sponsored links

Nem tudom helytálló-e a cím, mert nem is joghurtból készült, hanem egy éjszakán át lecsöpögtett joghurtból, aminek a végeredménye egy krémes kicsit savanykás tejkészítmény lett. Mindegy. A lényeg, hogy nagyon finom dolog "sült" ki belõle.

Hozzávalók:
1 nagy pohár joghurt egy éjszakán át lecsöpögtetve (én textilpelust és egy szûrõt használtam hozzá)
1 cs. bio vaníliás pudingpor (Alnatura)
0,5 l tej
bármilyen diabetikus lekvár, én most saját szilvadzsemet használtam
diétás korpás keksz (Gullon)
ízlés szerint nádcukor/édesítõ

Elkészítés:
A pudingot megfõzzük a tasakon szereplõ leírás alapján. (zárójelben jegyzem meg, hogy ez a puding nem sárga, mint a nem bio változatok, szinte teljesen tejfehér marad, pici fekete vaníliamagokkal:). Hagyjuk kihûlni, majd összekeverjük a "krémsajtunkkal". Ízlés szerint adunk hozzá cukrot/édesítõt.
A kekszet zacskóba tesszük és klopfolóval összetörjük.
Kehelypoharakba rétegezzük: krém-lekvár-keksz stb. Úgy, hogy felülre krém kerüljön.
Szerintem nagyon kellemes, nem tömény desszert! :)

Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... bevaltreceptek.blogspot.com/2010/10/j...

sponsored links

Keres?s