Joghurtkrém turbolyával, tyúkhúrral és citromfûvel...

2014-01-16

sponsored links



...kis golyóknak formázva, extra szûz olívaolajban.


 

 
Bár csípõs a levegõ, de most közel sem a januárban (eddig) megszokott idõjárás a jellemzõ. 
Személy szerint nincs ezzel semmi bajom, megtanultam elfogadni a dolgokat úgy ahogy vannak. 
Annak kifejezetten örülök, hogy sok családnak a téli fûtés okozta anyagi terhei 
jelentõsen csökkentek a jó idõnek köszönhetõen.
Annak is nagyon örülök, hogy a természetes kert (nem ásunk, nem kapálunk, nem permetezünk, mulcsozunk, harmonizálunk) bõven tartogat csipegetni valót ilyenkor is. 
Zöldellnek az ágyások, tele vannak tyúkhúrral, zamatos turbolyával. 
Zöldell a földben elbújt hagyma, fokhagyma, zöldell a csalán, citromfû, menta, cickafark, kakukkfû, 
még az édeskömény is kihajtott. Hirtelen ennyire emlékszem, a mai villámlátogatásból, 
amit egy csokor zöldért tettem a kertben.
Amint idõm engedi, jobban szétnézek, talán több fotóra is jut idõ.


...élettõl és erõtõl duzzadó zamatos turbolya, tyúkhúr és citromfû...

A csokor zöld, a lecsöpögtetett joghurtba kellett :)


 


Joghurtkrém turbolyával, tyúkhúrral, citromfûvel

Hozzávalók

joghurt*
friss zöldfûszerek
frissen õrölt bors
só (himalája)
-----
extra szûz olíívaolaj

A frissen készült joghurtot egy szûrõbe tett papírtörölközõn lecsöpögtettem.




24 órán át szikkasztottam hideg helyen.
A turbolyát, tyúkhúrt és citromfüvet megmostam és papírtörölközõn leszárítottam.
Teljesen apróra vágtam.
Összekevertem a sûrû joghurttal, sóztam és tekertem rá frissen borsot. 




Kis golyóbisokat készítettem belõle, amit egy üvegbe raktam és felöntöttem olívaolajjal.
Olívaolaj nélkül is finom, csak a tárolás végett választottam ezt a megoldást.
A citromfû citrusos aromája nagyon jól érvényesül, egyben uralkodva a másik kettõ felett.


 


* Ebben az esetben a házi joghurt készítése során a tejhez habtejszínt (1 l + 1 dl) adtam, 
hogy növeljem a "minõségét" a joghurtomnak. 
A házi joghurt leírása, ahogy azóta is készítem, itt található:


 


Ezáltal zsírosabb, krémesebb és szelídebb ízû joghurtot kapok. 
Amennyiben valaki nem készít otthon joghurtot, akkor görög joghurtot ajánlok lecsepegtetni.




Pár nap alatt kenyérre kenve elfogyasztjuk, de egy hétig is eláll(na).











Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s