J?v?re is lesz kar?csony, avagy fah?jas keksz szilvalekv?rral t?ltve
sponsored links
Az ?nnepek el?tt ?s alatt nem szeretek f?nyk?pezni, mert el?sz?r nem ?rek r?, ut?na meg a csal?dommal szemben nem tartom ?zl?sesnek, hogy v?rakoztassam ?ket, ez?rt ilyenkor f?nyk?pezek ink?bb...
Ahhoz, hogy mindny?jan ehess?nk a s?tikb?l amiket csin?lok, k?t dolgom van mostan?ban: a veg?nos?t?s, meg olyan hozz?val?k ?sszev?logat?sa, amelyek nagy r?sze lass? felsz?v?d?s? sz?nhidr?tot tartalmaz. Enn?l a s?tin?l a szilvalekv?r gyors felsz?v?d?s?, de a t?szta r?sze t?k?letes (?gy, akiknek erre oda kell figyelni?k, kis?tkez?sekhez ehetik). Azt csak mell?kesen eml?tem meg, hogy baromira finom ?s PECS?TELHET?!
A recept a kekszpecs?thez mell?kelt haszn?lati ?tmutat?r?l val? (meggy?z?d?sem, hogy olyan ford?t?kat alkalmaznak a c?gek, akik nem tudnak f?zni, hacsak nem a google-ford?t?ra kattintanak...), persze ?talak?tottam.
A magamfajta lusta ?s k?nyelmes h?ziasszonyoknak kifejezetten aj?nlom!
- 25 dkg liszt (tartok egy nagy ?veged?nyben 30/70%-os ar?nyban bekevert finom/TK lisztet, ?gy egyszer?bb a dolgom)
- 12 dkg porcukor mennyis?g?nek megfelel? ?des?t?szer (6 dkg eritritet ?s 1,5 dkg "negyedannyit" haszn?ltam, k?v?dar?l?ban ?r?lt?k meg)
- 12-13 dkg veg?n margarin (eredetileg 10 dkg vaj, de a TK liszt t?bb zsirad?kot ig?nyel)
- 1 db toj?s helyett 1 ev?kan?l porr? ?r?lt aranylenmag (toj?s helyett ezt szeretem haszn?lni, mert nem lesz t?le barna p?tty?s a t?szta), 3 ev?kan?lnyi v?zben meg?ztatva
- 1 dkg ?r?lt fah?j
- a kekszek ?sszeragaszt?s?hoz valamilyen cukormentes lekv?r, a fah?jhoz a szilva illik a legjobban