ISMÉT CUKKÍNI - meg padlizsán, meg paradicsom, meg kuszkusz....

2010-07-22

sponsored links

Mint említettem, egyik kedvenc zöldségem a cukkíni. Szeretem grillezve, rakottan, rántva, ratatouillenak, chipsnek..... A variációk száma végtelen. Képes vagyok megvenni télen is, horror áron! De szerencsére nyár van és hegyekben áll a zöldségesnél. És ha már nyár van, akkor nyaralás. A nyaralásról pedig Észak-Afrika jut eszembe - Marokkó, Tunézia, Egyiptom. Errõl pedig a kuszkusz és a padlizsán. Ez ihlette az alábbi fogást. Ehetjük melegen elõételként, vagy fõételként hús mellé, de hidegen is nagyon finom.
grillezett cukkíni-padlizsán
       Hozzávalók (személyenként):
  • 2 nagyobb szelet cukkíni
  • 1 szelet padlizsán
  • 3 közepes paradicsom
  • 2-3 dkg fenyõmag
  • 1/2 marék kuszkusz
  • 2-3 levél menta
  • só, rózsabors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. Elõgõzölöm a kuszkuszt, sózom, frissen õrölt rózsaborssal ízesítem, hozzákeverem a vékonyan felszeletelt mentaleveleket és a fenyõmagot.

  2. A paradicsomokat félbevágom, kicsit kikaparom a belsejüket és ebbe töltöm a kuszkuszos keveréket. Ráültetem õket a padlizsán és cukkíni szeletekre.

  3. Meglocsolom kevés olívaolajjal és forró sütõben addig sütöm, amíg a paradicsom kicsit "megroggyan".
grill cukkíni 
Én paradicsomos és hagyományos bazsalikom pestón tálaltam, de mentaszósszal és harissával (észak-afrikai paprika krém) biztos autentikusabb lett volna!

Folytats a blogon ... ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s