Instant forró csoki

2014-01-15

sponsored links


Szerettem volna öcsémnek valami általam készített finomságot adni karácsonyra, ami mellesleg mutatósan prezentálható és számára érdekes finomság lehet.
Az instant forró csoki mellett szólt az az érv is, hogy miután eláll jó ideig, így az ünnepek után magával viheti szegedre, ahol jelenleg a tanulmányai miatt él.
Így is lett, bár itthon akarta hagyni, mondván nem fér a bõröndbe, bla-bla... ,
azért sikerült meggyõznöm.
Egy hétre rá váratlanul jött tõle az elismerés.
Kedves (leányzó) barátja Puji is fogyasztott a nedûbõl, aki így nyilatkozott :
" Én ilyen fincsit még nem ittam!"
Most õszintén, kell ennél több dicséret az ember lányának, hogy lelkes legyen?? :D
Térjünk a lényegre, íme a csoki:

Hozzávalók:
2 dl-es üvegbe-pohárba rétegezve
100 g étcsoki (ha lehet, legalább 70 %-os)
2 csapott evõkanál cukrozatlan kakaópor
2 csapott tk. kukorica keményítõ
2 csapott ek. porcukor ( ízlés szerint növelhetõ)
(értelem szerûen, ha nagyobb üvegbe tennénk, a mennyiséget arányosan, e szerint növeljük) 


Elkészítés:
Egy megfelelõ üvegbe vagy pohárba egymást követõen rétegezzük
a hozzávalókat.
A csokit lereszeljük a reszelõ nagy lyukán.
Ezzel kezdjük a sort.
Kevés csoki, majd némi porcukor és kakaó, majd a keményítõ egy része.
Ezután ismételjük, úgy beosztva, hogy maradjon a tetejére egy kis reszelt csoki.
Végül lezárjuk az üveget, díszítjük.
Én egy Németországból hozott mustáros poharat töltöttem meg. 
Teteje rápattintható és utána pohárként is használható az üvegcse :) 
Természetesen hazánkban is találunk hasonló praktikus, újrahasznosítható termékeket ;)
A fedõre tehetünk textilt vagy egyéb ötletelést.
A ráadás pedig, ha az elkészítést is mellékeljük egy kis cetlin.

Az elkészítés pedig a következõképen néz ki.:
Ez a mennyiség 0,5 l tejhez elegendõ.
A tejet feltesszük egy edénybe a tûzre. 
Mikor kezd melegedni de még nem forr a keveréket hozzáadjuk, 
elkeverjük és tovább melegítjük kis lángon, hogy beleolvadjanak az alapanyagok és a keményítõtõl sûrûsödjön a csokink.
Amikor ez megtörtént elzárjuk, ha lehet még forrás elõtt.
Pihentetjük kb. 5-10 percet és még melegen elfogyasztjuk.


Tipp:
Tejszínhabbal, további cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal ízesíthetõ.
Mályva cukor darabkákkal pedig feldobhatjuk gyerkõceink forró csokiját! ;)
Az ínyencek bátran adjanak hozzá chili port, persze csak csínján! :D
A fenti adag több részletben is elkészíthetõ!







Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/01/in...

sponsored links

Keres?s