Indiáner fánk

2014-01-10

sponsored links

Nagyon rég jelentkeztem, ne haragudjatok, tudom kicsit gyakrabban kéne írnom. Lemaradtam a karácsonyi meg az újévi köszöntésekkel is, de remélem, hogy mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek!:)
Nekem fárasztó volt, és izgalmas.:D A cukrászdában, ahol a gyakorlati óráimat töltöm, 450 körüli bejglit rendeltek, és ebbõl körülbelül 300 készítésében én is részt vettem. Plusz ide-oda mentünk, rokonokhoz, szülinapokat ünnepeltünk a barátnõimmel, úgyhogy sok minden történt mostanában, ezért jelentkeztem régen.
Nem ígérem, hogy a következõ hónapban mindennap hozok bejegyzést, mert most is tanulnom kéne a vizsgáimra, de azért igyekszem! Egyébként tele van a gépem sütemény fotókkal, csak ki is kéne válogatni õket, receptet írni hozzájuk, feltölteni, ez veszi el a több idõt.:)
Na, a gyors beszámoló után következzen egy indiáner fánk.


Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • lekvár
  • étcsokoládé
  • tejszínhab

Elkészítés
  1. A tojások sárgájába a liszt negyedét péppé keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük a tojássárgájás péppel, majd a maradék lisztet is belekeverjük.
  3. Papírozott sütõlemezen simacsöves zsákból 5-6 centi átmérõjû félgömböket sütünk 170-180 fokon.
  4. A papírral érintkezõ felületét kihörzsöljük, forró baracklekvárral kettõt összeragasztunk. Kívülrõl is bevonjuk, hagyjuk dermedni, csokoládéban kimártjuk.
  5. Felsõ egyharmad részét levágjuk, tejszínhabbal megtöltjük, majd a tetejét rárakjuk.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/01/indi...

sponsored links

Keres?s