Indiai fûszeres lencse-csirke ragu

2010-05-23

sponsored links

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • kevés étolaj
  • kb. 40 dkg csirkemellfilé
  • csipet só
  • indiai fûszerkeverék (garam masala)


A csirkemellet kockákra vágom. A hagymát megpucolom és felaprítom. A paradicsomot felkockázom.

Kevés olajat felforrósítok egy serpenyõben és a csirkemellet megpirítom kb. 5 perc alatt. Szûrõlapáttal kiveszem a húst, öntök még egy kevés olajat a serpenyõbe és a hagymát is megpirítom. Megszórom a fûszerkeverékkel és egy percig még sütöm. Hozzáadom a paradicsomot és a megmosott lencsét, majd felöntöm a ragut kb. fél liter vízzel. Lefedve fél órát fõzöm, majd a lencséhez hozzáadom a csirkemellet is és együtt további kb. 20 perc alatt készre fõzöm a ragut. Eközben a leve besûrûsödik, így egy sûrû szaftos egytálétel lesz belõle.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s