Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
Levesek
sponsored links
GRĂZGALUSKA LEVESMĂĄr nem tudtam kitalĂĄlni, milyen leves legyen, Ăgy ma grĂzgaluska levest készĂtettem. A grĂzt összekevertem jĂłval a fĂ”zés elĂ”tt, volt alaplevem, Ăgy tényleg gyorsan egy nagyon finom, könnyĂ» leves készĂŒlt. Most csak 1 tojĂĄsbĂłl készĂtettem a galuskĂĄt - két fĂ”re-, de elég volt Ăgy is, mert szépen megnĂ”ttek ... |
Tovább... |
ToszkĂĄn fehĂ©rbab-leves prosciuttĂłvalHozzĂĄvalĂłk: 2 evĂ”kanĂĄl szĂ”lĂ”magolaj, 5 dkg aprĂłra vĂĄgott prosciutto, 1 fej aprĂłra vĂĄgott vöröshagyma, 2 szĂĄl aprĂłra vĂĄgott szĂĄrzeller, 1 db aprĂłra vĂĄgott sĂĄrgarépa, 1 gerezd zĂșzott fokhagyma, 50 dkg fehérbab (konzerv)2 babérlevél, 1,5 liter ... |
Tovább... |
GyömbĂ©res zöldsĂ©glevesVitaminokban gazdag frissĂtĂ” leves. A mai napsĂŒtés és ez az élénkĂtĂ” leves energiĂĄval tölt el mindenkit. Aki ezt vĂĄlasztja ebédre, utĂĄna nagyobb kedvvel folytatja a napot és a busz helyett is a gyaloglĂĄst vĂĄlasztja. :) Ăgy jĂĄrtam én is, a levesnek és a napsĂŒtésnek köszönhetĂ”en feltöltĂ”dtem, erĂ”re kaptam és pikk-pakk összeszedtem ... |
Tovább... |
BrokkolikrĂ©mleves pirĂtott kenyĂ©rkockĂĄkkalIsmét egy leves, ami szinte teljesen a maradékfelhasznĂĄlĂĄs jegyében szĂŒletett. Nem lett tĂșl nagy adag, 3 személyre lett elegendĂ” éppen, de nagyon finom lett. FelhasznĂĄltam hozzĂĄ a rakottas készĂtésekor megmaradt zöldségfĂ”zĂ”levet, illetve a szintén megmaradt brokkoliszĂĄrakat is. KĂĄr lett volna kidobni Ă”ket, pedig ... |
Tovább... |
"Rongyos" vöröslencselevesSzeretem a hĂŒvelyeseket, hasznĂĄlom is Ă”ket elég gyakran: néha a hĂșs kivĂĄltĂĄsĂĄra, mĂĄskor meg csak Ășgy. A vörös lencse kĂŒlönösen elĂ”kelĂ” helyet foglal el a kedvenc hĂŒvelyesek sorĂĄban, mert a többivel ellentétben, nagyon gyorsan megfĂ”. Mondjuk, esztétikai szempontbĂłl nem a legjobb vĂĄlasztĂĄs, hiszen, mire ... |
Tovább... |
PĂłrĂ©hagymĂĄs-kurkumĂĄs csicserilevesHozzĂĄvalĂłk: 2 közepes pĂłréhagyma 15 dkg csicseriborsĂł ... |
Tovább... |
"DunaegyhĂĄzi" gombĂłcleves, rĂĄntĂĄsos Ă©s mĂĄkos nudliA dunaegyhĂĄzi gombĂłcleves Valamelyik reggel, amikor nem bĂrtam aludni ĂzĂ”rzĂ”ket néztem a neten. Legnagyobb örömömre ismerĂ”s ételeket fedeztem fel a DunaegyhĂĄzĂĄn készĂŒlt részben. Krumplis tésztĂĄbĂłl készĂŒlt ételeket, gombĂłclevest, rĂĄntĂĄsos nudlit ... |
Tovább... |
LencsegulyĂĄsHozzĂĄvalĂłk: 15 dkg lencse 30 dkg pulykacombfilé (lehet bĂĄrmilyen hĂșs) ... |
Tovább... |
FĂ»szeres almakrĂ©mlevesA gyĂŒmölcsöket viszonylag ritkĂĄn keverjĂŒk össze a zöldségekkel, pedig kifejezetten érdemes. A kĂŒlönféle vegyes salĂĄtĂĄk és egyéb köretek mellett a levesek frontjĂĄn is érdemes kĂsérletezni ezzel a keresztezéssel. FĂ»szeres almakrémleves ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos krumplileves fĂŒstĂ”lt sertĂ©sfarokra fĂ”zveEz egy régi leves, nagymamĂĄm és édesanyĂĄm is rendszeresen készĂtette. Igaz Ă”k fĂŒstĂ”lt csĂŒlökre fĂ”zték. Én is szoktam, de sajnos a csĂŒlökvĂĄsĂĄrlĂĄs elég nehéz dolog. Egy idĂ”ben csont nélkĂŒli, hĂĄlĂłba kötözött csĂŒlköt vettĂŒnk, de abban sokszor több a szalonna, mint a csĂŒlök, Ăgy most a sertésfarok nagyon jĂł megoldĂĄsnak ... |
Tovább... |
Bableves ĂĄ la CondĂ©Szép, hibĂĄtlan paszulyszemeket egy éjjelen ĂĄt sĂłs vĂzben ĂĄztatjuk, mĂĄsnap a vizet leszĂ»rjĂŒk rĂłla és hĂșslevest vagy vizet töltĂŒnk reĂĄ. AztĂĄn hagymĂĄt, zellert, sĂĄrgarépĂĄt és petrezselymet teszĂŒnk hozzĂĄ, csöndesen fĂ”zzĂŒk két ĂłrĂĄn ĂĄt, aztĂĄn szitĂĄn ĂĄttörjĂŒk, tojĂĄsbĂłl és tejfölbĂ”l habarĂĄst teszĂŒnk bele, még egyszer ... |
Tovább... |
Brokkoli-krĂ©mleves palacsinta-csĂkokkal (vegĂĄn)KorĂĄbban mĂĄr készĂtettem brokkoli krémlevest, de növényi tej nélkĂŒl, Ășgymond natĂșr , s a mostani abban is kĂŒlönbözik, hogy a levesben palacsintacsĂkok voltak. Ha palacsintĂĄt sĂŒtĂŒnk, érdemes akĂĄr 1-2 kerek lapot félretenni és felhasznĂĄlni levesbetétként pl. egy ilyen krémleveshez. ... |
Tovább... |
Lablabi - tunĂ©ziai csicseriborsĂłlevesTunéziĂĄrĂłl a többségnek a napfény, a sivatag és a nyaralĂĄs jut eszébe, nem feltétlenĂŒl a gasztronĂłmia sokszĂnĂ»sége. Pedig ha tĂșljutunk a kuszkusz (persze speciĂĄlis edényben gĂ”zölve) - harissa (Tunézia chilipasztĂĄja) - brik (ezzel-azzal megtöltött, ropogĂłs tésztabatyuk) hĂĄrmasĂĄn, ismeretlen és rendkĂvĂŒl izgalmas kulinĂĄris vilĂĄg ... |
Tovább... |
AlmĂĄs-fahĂ©jas panna cotta, avagy tejszĂnes ĂĄl-almalevesA 22. SĂŒss! Alkoss! DĂszĂts!-jĂĄték témĂĄjĂĄt PitelĂĄny, a TĂ»pĂĄrna és habverĂ” blog ĂrĂłja eszelte ki, miutĂĄn Leopold cicĂĄm Ă”t vĂĄlasztotta a következĂ” fordulĂł hĂĄziasszonyi posztjĂĄra. Az Ășj kiĂrĂĄst annyira izgalmasnak talĂĄltam, hogy azonnal beneveztem én is, bĂĄr még fogalmam sem volt rĂłla, mivel rukkolok majd ... |
Tovább... |
Zellerszår-póréhagyma krémleves |
Tovább... |
Narancsos sĂĄrgarĂ©pa levesHozzĂĄvalĂłk: 30 dkg fagyasztott sĂĄrgarépa, 2 narancs leve, 3 dl fĂ”zĂ”tejszĂn, 3 dkg vaj, diĂłnyi gyömbér, 1 teĂĄskanĂĄl cukor, sĂł; a tĂĄlalĂĄshoz: 2 narancs ElkészĂtése: A gyömbért lereszeljĂŒk és a vajon megdinszteljĂŒk, majd felöntjĂŒk vĂzzel ... |
Tovább... |
Narancsos vöröslencse krĂ©mleves/Orangen-Rote Linsen-CremesuppeRezept unten auch auf Deutsch Nagyon egyszerĂ», nagyon finom, kevés hozzĂĄvalĂłval, ... |
Tovább... |
Ădesburgonya (batĂĄta) krĂ©mlevesEgy Ășjabb zöldség a konyhĂĄmban. ImmĂĄr nem csak a fĂ”vĂĄrosi hiper-szuperekben, de lĂĄm, a mi kisvĂĄrosinkban is megjelent az édesburgonya, avagy batĂĄta. Amely a magyar nevével ellentétben a legkevésbé sem burgonya, hanem valami szulĂĄkféle. BĂĄr rĂĄnézésre azért tényleg elég krumpliszerĂ». Amely ... |
Tovább... |
Libaleves grĂzgaluskĂĄvalHozzĂĄvalĂłk 4 személyre: 1 kg libahĂșs, 2 petrezselyemgyökér, 4-5 sĂĄrgarépa, 10 dkg zeller, 1 hagyma, 1 kisebb karalĂĄbé, kevés petrezselyemzöld, sĂł, bors, hĂĄzi ételĂzesĂtĂ”. ... |
Tovább... |
ZELLERKRĂMLEVES - DIĂTĂSANSemmi tejszin, semmi kĂŒlönleges hozzĂĄvalĂł, csak zeller, krumpli és sĂł. Nagyon finom az Ăze, én pirĂtott burgonyĂĄs kenyérdarabokkal ettem. AjĂĄnlom mindenkinek, hogy prĂłbĂĄlja ki. :) ... |
Tovább... |
CĂKLALEVESVolt itthon pĂĄr céklĂĄm és gondoltam a céklasalĂĄtĂĄn kĂvĂŒl készĂtek belĂ”le levest is. MĂĄr nem volt itthon alaplevem, Ăgy annak hiĂĄnyĂĄban a mĂșltkori hĂșslevesrĂ”l leszedett - és mindig félretett - zsĂradékot hasznĂĄltam. HĂșsleves fĂ”zésekor én leszedem egy pohĂĄrba a leves tetején összegyĂ»lt zsĂradékot - ha ezt még ... |
Tovább... |
SĂŒtĂ”tök krĂ©mlevesDivatba jött a sĂŒtĂ”tök. TalĂĄn nem volt még olyan Ă”szi-téli szezon, amikor ennyire középpontba kerĂŒlt volna a sĂŒtĂ”tök. AlapvetĂ”en szkeptikusan ĂĄlltam ehhez a zöldséghez, mondvĂĄn én ezt nem szeretem. De miutĂĄn egy hĂ»vös Ă”szi napon egy étteremben sĂŒtĂ”tök krémlevest rendeltem, nem volt ... |
Tovább... |
MustĂĄros, kolbĂĄszos lencselevesMég az Ă”sszel az egyik receptemmel nyertem egy éves elĂ”fizetést a Vidék Ăze c. lapra, melybĂ”l most egy klassz receptet magamévĂĄ is tettem. Lencsét illetve lencse levest még sohasem készĂtettem, de nagyon tetszett az ötlet, Ăgy belevĂĄgtam a nem tĂșl bonyolult mĂ»veletnek. ... |
Tovább... |
GyömbĂ©res kĂnai kel leves/Chinakohlsuppe mit IngwerRezept unten auch auf Deutsch Megjött a hideg zimankĂł, ilyenkor jĂł forrĂł levesre vĂĄgyunk. Ez nĂĄlunk ugyan nem nagy csoda, a leves minden közös ebédnél az asztalon gĂ”zölög. (Kivéve nyĂĄron, amikor jĂłl behĂ»tött gyĂŒmölcs- és zöldséglevesek ... |
Tovább... |
BanĂĄnlevesHozzĂĄvalĂłk: 4 érett banĂĄn ... |
Tovább... |
KrĂ©mes szederlevesAmikor meglĂĄttam ezt a gyönyörĂ» képet, rögtön összecsordult a nyĂĄl a szĂĄmban! :P NekĂŒnk nem volt itthon ĂĄfonya, de volt helyette fekete szeder -, nagyon fincsi lett! ;) A recept: (3-4 adag) ... |
Tovább... |
FĂĄcĂĄnleves csilis cĂ©rnametĂ©lttelHĂșslevest, szinte minden elérhetĂ” hĂșsbĂłl fĂ”zĂŒnk mĂĄr, de Ăgy is van egy pĂĄr, ami még kiprĂłbĂĄlĂĄsra vĂĄr. Az egyik ilyen alapanyag a fĂĄcĂĄn. Ehhez persze nem olyan egyszerĂ» hozzĂĄjutni, nekĂŒnk is egy kedves vadĂĄsz ismerĂ”s ĂĄltal sikerĂŒlt. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
IsmĂ©t egy finom,melengetĂ” levesEzĂșttal a mĂĄsik nagy kedvenc, a kukorica krémleves. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
ParmezĂĄnos karfiollevesLevesben a magyarok nagyok. Ezt mi sem bizonyĂtja jobban, mint a mostanĂĄban sorra nyĂlĂł levesbĂĄrok hihetetlen népszerĂ»sége. A levesben az a jĂł, hogy az "ahĂĄny hĂĄz, annyi szokĂĄs" égisze alatt variĂĄlhatod. A karfiollevest én pl. sosem készĂtem Ășn. magyaros fĂ»szerekkel, nem fĂ»szerezem paprikĂĄval. Ez a mostani ... |
Tovább... |
KoldustĂ©szta-leves,, AprĂł kockĂĄkra vĂĄgott hagymĂĄt bĂ” zsĂrban sĂĄrgĂĄra pĂĄrolunk, egy tojĂĄsbĂłl, kevés vĂzbĂ”l és lisztbĂ”l tésztĂĄt gyĂșrunk s vékonyra kinyĂșjtjuk. A hagymĂĄt a tészta egyik felén aprĂł halmocskĂĄkba rakjuk, a mĂĄsik felét a tésztĂĄnak rĂĄhajtjuk s derelyemetszĂ”vel kis tĂĄskĂĄkra kivĂĄgjuk. A visszamaradt ... |
Tovább... |
Csak egy szåjhÔs- PezsgÔlevesCsak egy szåjhÔs |
Tovább... |
ZellerkrĂ©mlevesEzer éve nem fĂ”ztem zellerkrémlevest. :) Épp itt volt az ideje. Nem is tudom, mikor ettem elĂ”ször zellert. Persze hĂșslevesben, sĂĄrgaborsĂł levesben szerettem az Ăzét, de magĂĄt a zellert nem szĂvesen ettem meg. AztĂĄn egyszer ... |
Tovább... |
EgyszerĂ» dara(grĂz)galuska levesAmellett, hogy ĂĄllandĂłan kĂsérletezek a konyhĂĄban, nagyon szeretem az egyszerĂ», gyorsan elkészĂthetĂ” ételeket, mint ez a daragaluska leves. Ahhoz, hogy gyors legyen, nincs szĂŒkség tasakos, elĂ”re gyĂĄrtott, szĂĄrĂtott akĂĄrmiket tartalmazĂł levesporokra. Ezeket teljesen ki lehet és ki is kell iktatni az életĂŒnkbĂ”l. Ahogy, az ... |
Tovább... |
CsicsĂłka krĂ©mlevesAzon tĂșl, hogy ez egy nagyon finom leves, kivételesen a kép is tetszik, amit csinĂĄltam rĂłla. Egy ideje rajtam van ez az érzés, hogy minek szenvedek én ezzel, amikor semmi lĂĄtĂĄsom és tehetségem nincs hozzĂĄ, de amikor egy ilyen képet sikerĂŒl csinĂĄlnom, ami Ășgy néz, ahogyan azt én akarom, akkor mindig jobb kedvem ... |
Tovább... |
FahĂ©jas almakrĂ©mleves gabonatejfĂ”zĂ”benGyors és finom gyĂŒmölcsleves készĂŒlt a gabonatejfĂ”zĂ”ben, hidegen és melegen is fogyaszthatĂł. Cukor-, glutén- és tejmentes. Ha a sĂ»rĂtéshez kĂłkuszt hasznĂĄlunk, akkor a paleo étkezésbe ... |
Tovább... |
SonkagombĂłclevesA receptet mĂĄr régen kinéztem magamnak SzĂĄsz MĂĄrtonné Bene Ilonka Erdélyi konyha cĂmĂ» gyĂ»jteményében, de most kerĂŒlt sor a kiprĂłbĂĄlĂĄsĂĄra. Bevallom, bĂĄr a szerzĂ” azt Ărja a bevezetĂ”jében, hogy nagyon pontos recepteket adott meg, és kéretik betartani mindent a siker érdekében, én néha vitatkoznék vele, illetve ... |
Tovább... |