Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Paradicsomos-gombás nyúlcombÉletemben eddig kb. 2x ettem nyulat, egyszer nem is tudtam, hogy azt eszem, csak utóbb derült ki, másodszor viszont tudtam, jól is esett. Most viszont jönnek majd a nyulas receptek, mert projekt van és tesztelés van. És bár furán hangzik, hogy nyuszinak szólítom a nyulat, amit jóízûen megeszünk, per pillanat nem tudom, hogy is nevezzem, hogy politikailag korrekt legyek. Nyúl elvtárs? Az jobban passzol egy evésre szánt nyúl esetében? Na lényeg a lényeg, érdemes megkóstolni, mert jól fog esni. Tényleg. [...] |
Tovbb a blogra ... csakapuffin.blogspot.com/2011/04/para... |
42. VKF: Tavaszi salátaEgyrészt Strawberry "Színpompás ételek" felhívása ihlette ezt a salátát, másrészt a húsvétról megmaradt fõtt tojásokat szerettem volna felhasználni. Igazi színes, tavaszi vitmaninbomba, már a szemnek is gyönyörû. |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/04/4... |
Ragacsos, juharszirupos csirkeszárnyA juharszirup az egyik legrégibb édesítõszer. Valójában nem más, mint a juharfa gyantája, amelyet hosszasan, alacsony hõmérsékleten, sûrû sziruposra fõznek. Elsõként az észak-amerikai õslakosok készítették, késõbb õk tanították meg az európai betelepülõknek a tudomány csínját- bínját. A juharszirup egykor pontosan úgy állt az asztalon, mint ma a só ? leginkább azért volt ennyire [...] |
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/04/r... |
Whoopie pies façon Oreo . . . vagy valami hasonlóNem más ez mint egy keksz-szendvics. A whoopie pie a cupcake és macaronok mellett éli fénykorát. A receptet egy francia gasztromagazinban (Gala Gourmand) találtam. Még amikor megláttam biztos voltam benne, hogy ezt ki fogom próbálni, mert nagyon szeretem az Oreo kekszet. És tényleg nagyon finom lett, olyan puha, omlós és extra kakaós. Már többször is megsütöttem, töltelékben variáltam mindig. |
Tovbb a blogra ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/... |
Citrom-menta fagyiKezdetét vette nálunk a fagyi szezon, innentõl nagyüzemben gyártom, különféle ízekben. A gyerekek is nagyon szeretik és beesõ vendégek kínálására is kiváló. A fagyasztáshoz fagyigépet használok, de akinek nincs ilyen, az is el tudja készíteni minden nehézség nélkül. |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/04/citrom... |
Spárga, burgonya, zsendiceMiniatûr apró szemû újburgonya. Spárga. Újhagyma. Olívaolaj. Reszelt citromhéj. Petrezselyem. Menta. (a menta jól megy a spárgához!) Pár csepp spárgaecet (Gegenbauer. Tudom. Lehet más is.) Tetején ZSENDICE! Sándor Tamás féle. (Zsendicétõl kész vagyok, már két éve is ez tetszett a legjobban a dolgai közül, nem mondhatja senki, hogy nem vagyok következetes, most Sarki Fûszeresnél [...] |
Tovbb a blogra ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/04/s... |
Cukkinis ráklevesMég mindig a botmixer a kedvenc konyhai eszközöm. Ez nagyon látszik a blogban is, tudom :) Mindent pürésítek, ami a kezembe kerül :) A megmosott és felaprított zöldségeket nagyobb méretû fazékba helyezzük, sózzuk borsózzuk és elkezdjük forralni. A fõtt garnéláknak eltávolítjuk a páncélját. A páncélokat egy gézbe tesszük és fakanálra csomót kötve a [...] |
Tovbb a blogra ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/... |
Epres és barackos joghurttortaAz ikrek születésnapját ünnepeltük, nekik készültek ezek a zsúrtorták. Hosszas válogatás után, mindig emellett döntenek, úgyhogy már évek óta epres és barackos joghurttorta van ezen a napon. Két normál méretû torta sok lenne, a közös torta pedig nyilván szóba se jöhet, ezért két kicsi tortát készítek, kétféle ízben. |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/04/epres-... |
42. VKF: Színek a konyhábanStrawberry VKF témája igen kedvemre való: színpompás ételeket vár erre a fordulóra. Amikor tavaly a blog írást fontolgattam legelsõ gondolatom az volt, hogy colors in the kitchen leszek. De azt hittem a nemzetközi gasztroblog világban már régen foglalt ez. Hát szerencsémre nem volt foglalt, így lettem én színek a konyhában. Minden egyes recepttel próbálok egy kis színt hozni a tányérunkba. Egyre inkább hajlok arra, hogy csak természetes színezõket használjak. |
Tovbb a blogra ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/... |
Rácsos túrósAnyák napi sütemény. Tudom, az alkalomhoz sokkal inkább egy szép torta illett volna, de most nem tudtam rávenni magam, fõleg, hogy tegnap kettõt is készítettem. A kis köszöntõimnek ízlett és végül is, ez a lényeg. Hozzávalók: A tésztához: 500 g finomliszt 200 g cukor 250 g vaj vagy margarin 2 tojás 1 csomag sütõpor fél citrom reszelt héja vanília egy csipet só 2 teáskanál tejföl A töltelékhez: 750 g [...] |
Tovbb a blogra ... citromhab.blogspot.com/2011/05/racsos... |
Húsvéti afterparty calzoneEzt a fotót konkrétan kajálás közben voltam kénytelen elkészíteni, ezért kicsit összecsapott :) márpedig azért, mert felrémlett a lehetõsége annak, hogy mind egy szálig elfogy, mire lefotózhatnám, és nem tévedtem. Isteni lett. A maradékfelhasználás bestof formája, még akkor is, ha mostanra már csömörötök lenne a sonka-tojás-kalács-újhagyma kombótól. Egy tvpaprikás mûsorban láttam hasonlót, mint tradicionális olasz húsvéti pizza, de természetesen nem a maradék sonkát használták fel hozzá, hanem bivalymozzarellát, meg prosciuttot meg egy másik olasz [...] |
Tovbb a blogra ... hazamtaja.blogspot.com/2011/04/husvet... |
Kölessel töltött cukkini fokhagymás répasalátávalKölessel töltött cukkini fokhagymás répasalátával Ha van otthon igazán friss és zsenge sárgarépa, mindenképp érdemes belõle valamilyen salátát csinálni, mert eszméletlen finom lesz. Bár ez a répa szinte önmagában a legfinomabb, nagyon frissítõ salátát lehet belõle készíteni. Én ma ebédre egy kefires-fokhagymás változatot csináltam a kölessel töltött cukkini mellé. Hozzávalók a cukkinihoz 2 személyre: 2 nagyobb, egyenes cukkini 1.5 dl [...] |
Tovbb a blogra ... boszikonyha.blogspot.com/2011/04/kole... |
Gombócos nap |
Tovbb a blogra ... hazamtaja.blogspot.com/2011/04/gomboc... |
Naplemente tagliatelleEz egy hétköznapi jolly joker. Tipikus randikajának vagy gyors vacsorának egyaránt alkalmas egy jó rosé-val. Valójában a carbonara és a klasszikus paradicsomszósz összeházasítása, amit ricottával tettem krémessé és ami egy naplemente-szerû narancssárgás-rózsaszínes árnyalatot ad a szósznak ezáltal szemet gyönyörködtetõvé varázsolva azt. Hogyan is lehetne másképp túlélni egy ilyen szottyos vasárnapot, amikor az ember teljesen másra vágyik, mint arra, hogy a bezártságtól dúvad kölkeket szórakoztassa. Mert mire való egy esõs vasárnap? :)) [...] |
Tovbb a blogra ... hazamtaja.blogspot.com/2011/05/naplem... |
Tavirai sült bárányA magyar húsvéti reggeli után, portugál bárány ebéd volt terítéken. Párom családja Dél-Portugáliából származik, így az algarve-i konyha közel áll Rui szívéhez. Így esett a választásunk e receptre. Igazából most csak kukta voltam, a pácot párom készítette, a sütést felügyeltem én. Az eredmény finom, omlós bárány lett. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/04/ta... |
A cukorborsó fözelék (42. VKF)Ha valaki megkérdezné, mi a kedvenc ételem, azt válaszolnám: cukorborsó fözelék és krumplistészta. Anyukámnak nehéz dolga volt velem kislány koromban, mert egy kezén meg tudta számolni, mit szeretek, ezért képtelenség volt kitalálni, mit fözzön (vagy inkább könnyü?). Nem, nem könnyü, mert a család nem csak belölem állt, például a mindenevö növérem is ott volt, és a kicsit válógatós Apukám is. Az évek során sokat fejlödtem persze, de azért nem vagyok egy "gourmet", a kedvenc ételeim is mutatják ezt. A föiskolai [...] |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/04/cu... |
Chamuças, indiai-goai vendégváró falatokÉn a goai végét ragadnám meg a dolognak. Goa, India legkisebb tartománya 400 évig portugál gyarmat volt. Az építészetben, konyhában és egyéb dolgokban (például a családnevek) elég erös portugál hatás mutatkozik. Amikor megérkeztem Portugáliába, egy intenzív nyelvtanfolyamon vettem részt Lisszabonban, ahol volt egy nagyon kedves goai csoporttársam. A neve ugyan portugálos volt, de nem beszélte a nyelvet. A tanfolyam lezárásaként egy goai étteremben ebédeltünk és ott ettem elöször chamuçát (vagy samosa az indiai konyhában). Aztán rájöttem, hogy itt minden lagziban, [...] |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/04/ch... |
Hasan pasa köfte - színes, török és finom!Mostanában Váncsa István Lakoma címû könyvét olvasgatom esténként (jó pár hete már), mely a görög, török, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb, legjellegzetesebb ételeibõl szemezget. Mondhatnám azt is, hogy kínzom magam, este ilyen finomabbnál finomabb ételekrõl olvasva, de azért nem vészes a helyzet. A könyvben, a szuper és érdekes receptek mellett Váncsa humoros, ugyanakkor rendkívül informatív esszéit, "szösszeneteit" is olvashatjuk. Én nagyon sokat tanulok belõlük, és nagyon jókat is mosolygok rajtuk. Ha még nem lenne elég ez a keleti-mediterrán [...] |
Tovbb a blogra ... boriaroundtheworld.blogspot.com/2011/... |
Hasznos tudnivalókÖsszegyüjtöttem néhány hasznos súly-, ürmérték-, sütési höfok átszámítást, amiket a fenti menüpontban (Hasznos tudnivalók ) mindig megtalálhattok! |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/04/ha... |
Epres tiramisu AnyucinakAnyukám nagyon szereti a banános tiramisut. Ezért úgy gondoltam, hogy Anyák napjára elkészítem Neki, a szezonnak megfelelöen eperrel. A gond csak az, hogy 3ooo km-re vagyunk egymástól, így én fogom elfogyasztani. De azért virtuálisan küldöm Anyukámnak és Nagymamáimnak is természetesen, valamint a család újdonsült anyukájának, az én növérkémnek. Hozzávalók:
A [...] |
Tovbb a blogra ... borsandpepper.blogspot.com/2011/05/ep... |
Csupacsoki szívmuffin vörösboros,mandulás mázzalElõször is,köszönöm,hogy benéztek még erre a blogra. Igyekszem nem elhanyagolni,de mostanában{újra}annyi dolgom van,hogy ki sem látszom belõle. Az egészségem sem a legjobb és belekezdtünk a párommal valamibe,aminek még nem látjuk a végét,de reménykedünk benne,hogy örömteli befejezése lesz.Erre viszont lelkileg nagyon fel kell készülnöm,viaskodok magammal ezerrel,gondolkodok,mit hogyan kellene csinálni és ebbe sajnos nem fér bele napi szinten a blogolás,a kommentelés,ne haragudjatok. Ezt a muffint a ·gyorsan,valamit,finomat,csokisat,cukrosat·jegyében készítettem,kipróbálván szív alakú muffinsütõmet. Full csoki,tömény tészta,{cukor helyett [...] |
Tovbb a blogra ... mollykonyhaja.blogspot.com/2011/04/cs... |
Erdei gyümölcsös pite varázslatBe kell látnom, hogy a kelt tésztákkal nincs (mindig) szerencsém. Sorra bukom a békebeli kiflit, kakaós csigát, kalácsot, beiglit. De van egy piteformám. És vannak olyan receptek, amiket elsõre. Mert olyan jók. Édesek, finomak és hívogatóak. A felhõszelet is innen van, szóval a léc és az önmagamhoz intézett elvárás magasra lett téve. Látogassátok ezt a blogot gyakran, mert kettõbõl kettõ tutto bella találat. Édes illatok a konyhából. Most egy csodás, gyümölcsös pitét készítettem, családom nagy nagy örömére, Húsvétra. [...] |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/04/e... |
Házi kenyér - tökéletesen (loaf of bread)A bevált és jól mûködõ kenyeres receptek (DNK- türelmes kenyér, krumplis, bagett) mellé néha érkezik új inspiráció is. Mely valamiben más, de semmiképpen nem a bonyolultságra értem. Egy kihívás, mert nincs otthon már csak száraz. Rábukkantam egy tök jó kis bejegyzésre, sandra easy cooking blogjában. Nem volt megállás. Wake up the baker, inside you! Linkeljetek be saját, kedvenc kenyér recepteket. Köszi:) Hozzávalók 2 x 800 gr kenyérhez (becsült súly)- [...] |
Tovbb a blogra ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/04/h... |
Túrós epres nyalánkság - a színpompás XLII. VKF-reA mostani VKF téma, amit Strawberry hirdetett nagyon kedvemre való. Az eredeti, epres kiírás ugyan ki lett bõvítve, nálam mégis ilyen desszert került terítékre. Egyszerûen szembe jöttek velem ezek a csodaszép eprek. Nem tudtam ott hagyni õket, így az eredeti, utolsó medvehagyma-tartalékaimat felélni kívánó recept helyett ezt az ételt készítettem el. |
Tovbb a blogra ... secretsoftheangels.blogspot.com/2011/... |
Sonkás palacsintatekercsMa kivégeztem a húsvéti maradékokat.Végre visszatérhetek a "lájtosabb" reggelikhez, mert ez a sonka-tojás-kalács-torma variáció túlságosan is a kedvencem, és nehezen tudom kontrollálni a mennyiséget. A mai ebéd a reggeli maradékokból készült. Készítettem egy sonkás-tojásos-sajtos palacsintatekercset, amit felszeleteltem és a szeleteket bepaníroztam. Hozzá a maradék ecetes tormából egy gyors tejszínhabos [...] |
Tovbb a blogra ... alizkonyha.blogspot.com/2011/04/sonka... |
Citromos-mákos kekszHúsvétra készítettem el azt a finom kekszet, ami már csak azért is meglepõ, mert gyerekkoromtól fogva utálom a mákot. De azért ez a keksz finom volt :) Hozzávalók: 1 1/3 bögre (= kb. 15 dkg) mandulaliszt (õrölt mandula)1 evõkanál mák (egész szemek, nem darálva) 1 db tojás1/4 teáskanál szódabikarbóna1 (bio) citrom reszelt héja1/2 citrom leve1 teáskanál édesítõ (nálam agavé nektár). |
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
VKF! 42. - Saláta lazaccal, naranccsal és szõlõvelA Blue Mountainben (Kék-hegység, Sydney közelében) ettem egy ehhez nagyon hasonló salátát, tulajdonképpen azt koppintottam le. Nem csak finom, de fõételként is megállja a helyét. Hozzávalók (4 személyre): Fejenként két marok vegyes salátalevél 10 dkg füstölt lazac4 db fõtt tojás3 db paradicsom, egyenként 8 cikkelyre vágva és azok is felezve 1 db avokádó, meghámozva és vékony szeletekre vágva 1 db |
Tovbb a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
Diós kockaNagyon szeretem a diós krémeket, Edó-nál látott diós torta rögtön beindította az ízlelõ bimbóimat.Ebben a formában készítettem el,a krém tõle van.Nagyon fincsi lett,köszönöm. |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/di... |
SajttekercsHozzávalók: 12 db. szeletelt sajt,10 dkg reszelt sajt,10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj,9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1kiskanál mustár,só,fehérbors,petrezselyem levél Sütõpapírral bélelt tepsibe raktam [...] |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/sa... |
Nanaimo szeletTücsökBogárnál láttam,nagyon finom édesség,köszönöm szépen a receptet A krémhez soknak találtam a 25 dkg porcukrot,csak 10dkg tettem és számomra tökéletes lett.Dió is kimaradt most..de legközelebb nem hagyom ki. |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/na... |
Aranyló húslevesA megtisztított tyúkhúst( 1,3 kg volt) [...] |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/ar... |
Sajtos csirkemell,baconban.Egy [...] |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/sa... |
NapraforgóLimara napraforgóját sütöttem meg,igaz nálunk napsugár lett a neve.Csak úgy kapkodták a sugarait,alig jutott kézre.A tészta ugyanaz maradt ,a kencét változtattam,juhtúrós paprikás lett,de rendeltek már olajbogyóst...szalámist...sajtost...:) Hozzávalók: Tészta:50 dkg finomliszt,140 g joghurt, 3 evõkanál olaj,1 [...] |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/na... |
Limeos,kokuszos habcsókNem értettem pontosan,hogy ez [...] |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/04/li... |
Citromos-málnás süteményEz a sütemény volt gasztronómiai szempontból a húsvét sztárja. Volt mit elfeledtetnie, többek között életem legrosszabb borjús ételét! Az eredeti receptben eper van, de nekünk málna volt a hûtõben, de így is szuper lett! Olyan jól sikerült, hogy az utóbbi napokban kétszer is megcsináltuk. Köszönet érte Doctor Peppernek! Valami nagyon könnyû citromos-vaníliás-málnás csodát kell elképzelni, és ígérem, még jobb [...] |
Tovbb a blogra ... akonyham.blogspot.com/2011/04/citromo... |
Csirkecomb sörös zöldséggelNem is gondolná az ember, hogy ha sörrel fõzzük meg a csirkét és a zöldségeket, akkor milyen különleges lesz a végeredmény (és nem lesz tolakodóan sör ízû). Érdemes kísérletezni vele, mert nem csak sörös panírban kisütött húst készíthetünk sörrel, hanem pl. az alábbi majdnem egytálételt is. Köretnek jó hozzá a rizs is, de mi most krumplipürével ettük! |
Tovbb a blogra ... akonyham.blogspot.com/2011/04/csirkec... |